Като ви налага ограничения какво ви интересува - как са

...
Като ви налага ограничения какво ви интересува - как са
Коментари Харесай

Татяна Дончева: В основата на нашето управление е да обичате управлението

Като ви постанова ограничавания какво ви интересува - по какъв начин са го кръстили или какво ви лимитират? В основата на нашето ръководство е да обичате ръководството. Това е алфата и омегата на ръководството. Ние, като едни наблюдаващи, които не сме на хранилката, можем единствено да гледаме, без да ни принуждават да го хвалим.
Това съобщи пред бТВ водачът на " Движение 21 " адв. Татяна Дончева, която първо разяснява измененията в закона за изключителното състояние.

По думите й оферти нов закон е противоконституционно, тъй като планува Министерски съвет да взема решение за оповестяване на изключително състояние, а в Конституцията ясно е посочено, че такова решение се взима от Народното събрание.

От 24 страници законопроект 2 са за закона за здравето, като половината страница е заглавието. Правят се промени в редица закони, които нямат нищо общо с изключителното състояние - в закона за собствеността, закона за водите, два-три обществени закона, които би трябвало да минат през обществената комисия и закона за акцизите и данъчните хранилища.

Корифеят Дани Кирилов изясни, че в последния измененията били с цел да се стяга дисциплината. Марешки, Валери Симеонов и другите нямат никакъв принос в законодателния развой, разяснява още Дончева.

Запитана за рейтингите на премиера и президента, които от през вчерашния ден са една от коментираните тематики Дончева отговори: " В нашата продажна страна най-лесно се купуват рейтинги. " По думите й това се отнася освен за старите перачки, само че и новите дихатели, които припомнят с ентусиазма си за комсомола.

Дончева разяснява и обстановката в международен мащаб с ковид. " Като нахъсате хората със боязън, като накарате интелигентни хора да си мерят температурата и кръвното по осем пъти дневно, какво очаквате да се случи? ", запита тя. " Това не е единствено у нас. Очевидно има по-широк план, явно е, че той е да бъдат дресирани хората по някакъв метод. Имах опция да кажа, че тече преразпределение на международното благосъстояние, без трета отговорна война. Ние не следим от страни, а се причисляваме към това което се случва в света. ", сподели още тя.

" Мащабът от малоумието не го лишава от малоумност всъщност. ", бе безапелационна Дончева.

Тя се спря и на тематиката с акциите на ФК „ Левски “, Васил Божков и обвиняванията към него, като стартира от вчерашния диалога в бТВ с Георги Кадиев. " Един зам.-министър, в това число на финансите не внася законопроекти, внася ги Министерски съвет, а там ги внася министъра. Няма по какъв начин някой различен нещо да е предложил с изключение на на министъра си. ", изясни тя несъгласието в изказванията на Кадиев.

" Данъчните промени се внасят късната есен, няма подобен законопроект, който да се внася лятото и да отлежава. Кадиев имаше година и половина държание, което целеше да покаже, че той е в действителност министър, даваше изказвания в несъгласие с политиката на министъра си. Има докладна, която се пази, в която Кадиев споделя, че в случай че не бъде махната Мария Мургина той ще си подаде оставката като зам.-министър. Тогава Сергей Станишев постави резолюция „ Да “ и по този начин Кадиев напусна поста си. " сподели още Дончева

На въпрос за обвиняванията към Васил Божков за това, че не е плащал налози, за какво е тълкувал закона по различен метод Дончева съобщи: " Всеки може да си пояснява, досега в който те заловен данъчните. Като те заловен данъчните ти споделят: „ ало, ти за какво не внасяш “. Ако Божков 5 години не е внасял някакви налози е безусловно невероятно Влади Горанов да не е знаел ", бе безапелационна Дончева. По думите й в случай че Горанов не е знаел, значи, че има някаква друга скица.

За акциите на ФК " Левски " тя показа, че от времето, когато от Тодор Батков са конфискувани акциите и са дадени " на доверения човек на Бойко Борисов - Иво Тонев и индивидът на Делян Пеевски - Спас Русев, е ясно кой е притежателят на тима ".

Дончева съобщи, че няма значение по какъв начин е дойдат акциите, а значимите въпроси са кой ще дава пари на „ Левски “ откакто тима е дебитор, в това число на Спас Русев и на „ Виваком “.

По думите й най-важният въпрос, с който би трябвало да се стартира е в България футбол ще има ли?

" Или тези агитки ще се сложат ли където им е мястото или ние ще гледаме футбол по тв приемника, а те ще се бият по улиците. ", сподели още Дончева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР