Като учен в областта на „градската кожа“ установихте ли силна,

...
Като учен в областта на „градската кожа“ установихте ли силна,
Коментари Харесай

Какво е градска кожа и как да се грижим за нея - интервю с френския специалист д-р Фредерик Флама

Като академик в региона на „ градската кожа “ установихте ли мощна, директна връзка сред бързо развиващия се градски метод на живот и качеството на кожата?

Проведохме многочислени изследвания, с цел да проучим въздействието на градските условия върху кожата, по-специално UV лъчите, дейностите навън и замърсяването. Открихме, че бързият градски метод на живот оказва мощно въздействие върху признаците на отмалялост, изключително във връзка с бръчките и фините линии. Впечатляващо е да се следи, че даже младите дами на възраст сред 20 и 30 години виждат ясна смяна в качеството на кожата си във връзка с загуба на искра, отмалялост и несиметричен звук на кожата в края на натоварения ден в града.

Какви са градските фактори, влияещи върху качеството на кожата?

Като цяло градската кожа се въздейства от факторите на околната среда и метода на живот: качеството на въздуха, UV лъчите, градското замърсяване, напрежението и умората, дълъг престой в градския превоз и дългите ежедневни пътувания, диета, тютюнопушене, алкохол и други, въздействат върху скоростта и степента на стареенето на кожата.

Какви са резултатите от градското стареене върху кожата?

Първо, стареенето в градовете води до бръчки и дефектна текстура на кожата, и второ - до увисване и висящ горен клепач, дружно с пигментация и забележими вени. Това също ще докара до признаци на отмалялост и загуба на искра.

 DR FREDERIC FLAMENT YSL

Можете ли да определите количествено въздействието на факторите на застаряване в градовете въз основа на своите открития?

На 30 години доброволците, изложени на по-високи равнища на замърсяване, наподобяват с 2 години по-възрастни; на 40, те наподобяват с 5 години по-възрастни. В допълнение, на 40 години градските дами ще имат по-тежки и 35% повече бръчки от тези, които не са изложени на забързан градски метод на живот. Открихме, че хроничното замърсяване в града форсира стареенето с 35%. Открихме също, че форсира провисването с повече от 10% за всички етноси и води до несиметричен звук на кожата.

Различават ли се резултатите от застаряването в градовете според от страната и района?

За да оценим въздействието на хроничната експозиция в града, организирахме голям брой изследвания по целия свят. Някои от тях бяха извършени в Китай за проучване на въздействието на околната среда, замърсяването, фотостареенето, напрежението и умората след цялостен ден; други са извършени в Япония за проучване на въздействието на бързо развиващия се метод на живот. В същото време ние организирахме изследвания в Европа, съсредоточени върху едни и същи екологични и градски агресори, и в Съединените щати, с цел да обхванем разнообразни етноси. Като цяло във всички страни, които изследвахме, непрекъснато следим доста ускоряване на стареенето на кожата, провокирано от всички типове градска среда.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР