Като цяло отборът е сформиран, това заяви за МГ Добруджа

...
Като цяло отборът е сформиран, това заяви за МГ Добруджа
Коментари Харесай

Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07

Като цяло тимът е образуван, това съобщи за МГ Добруджа президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов. Все още има потребност от 1-2 спомагателни играчи на някои постове, само че в най-скоро време и този проблем ще бъде решен. Ръководството на клуба е в непрекъснат контакт с новия треньор на тима Пламен Христов. Той демонстрира изключителна ангажираност по съставяне на новата гарнитура на Добруджа 07.
Малко по-рано от нормалното, към средата на август, ще стартира подготовката за новата спортно-състезателна година. По предварителна информация мачът за Суперкупата е очакван за 15 октомври, а шампионата в Суперлигата ще стартира седмица по-късно. Помощник треньор на Пламен Христов ще е Пламен Великов, досегашният учредителен секретар на клуба. Най-вероятно ще има и нов кондиционен треньор на мястото на Калоян Костадинов. Отборът ще изоставен Жулиен Георгиев, който през идващия сезон ще се състезава за Соргун, Турция. Кариерата на екскапитана Димитър Маринков продължава в Аржентина.

Играчите, чийто права се държат от Добруджа 07: Алекс Грозданов продължава и този сезон във Верона, Мартин Атанасов ще е във Франция, до момента в който за Вили Чернокожев още няма сигурност къде ще играе, само че се знае, че го желаят от няколко тима.
На този стадий е известно, че Добруджа ще има в състава си двама чужденци – един от Беларус и един от Украйна. Все още президентът не загатва техните имена, само че постовете са диагонал и посрещач. Единият е на 30 години, а другият на 24, като и двамата са минали през разнообразни национални гарнитури на своите страни. Може да се случи по този начин, че да има и трети чужденец, само че това ще се преценя в бъдеще. Александър Кордев към този момент има подписан контракт с Добруджа 07. В края на сезона той разтрогна с Левски и е несъмнено ново попълнение. Денис Чавдаров ще има период още седмица и половина, с цел да си откри тим, само че най-вероятно и през идната година ще е в Добрич. Отборът напуща Мартин Мечкаров. Той ще продължи във Франция. Тук ще продължи Петър Христосков. От юношите Теодор Йорданов влиза в мъжкия състав дефинитивно, а всички останали юноши, които се показват добре ще бъдат привлечени да упражняват с мъжете, с цел да израстват в своето развиване. Към Добруджа 07 ще се причисли и нов разпределител, който ще е паралелно до Денимир Димитров. Либерото Христо Христов ще се прибере във Варна. Христо Енков също няма да продължи в Добрич.

Ще се взе участие на мемориал „ Жарко Петрович”, уговарят се и още шампионати, ЗАЯВИ Галин Господинов.

dobrudjabg.com/

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР