Като цяло картината е доста мрачна. Това заяви канцлерът на

...
Като цяло картината е доста мрачна. Това заяви канцлерът на
Коментари Харесай

Меркел вижда мрачна картина, но защити глобализацията

Като цяло картината е много мрачна.

Това съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел на Световния стопански конгрес в Давос, представена от " Гардиън ".

В началото на речта си тя приказва за постоянното съдружно държавно управление в Германия след сложното начало и че в този момент всички работят добре.

Меркел уточни два съществени казуса: опасността от кибершпионаж и безпокойството към интернационалната система като цяло, което е принудило Международния валутен фонд да промени прогнозата си за икономическия напредък.

Като цяло картината е много мрачна. Но доста хора са подготвени да укрепят международния ред , акцентира тя.
 Снимка 402035
Източник:

Десетилетие след финансовата рецесия вие можете да видите отражението от краха на банките , означи Ангела Меркел.

Но съгласно водача на Германия има и учредения за оптимизъм. Едно от тях е намаляването на крайната беднотия . Тя е удовлетворена от приемането на задачите за стабилно развиване и е уверена, че ще съумеят да отстранен рисковата политика. Канцлерът уточни и споразуменията в региона на миграцията.

Меркел посочи, че водачите би трябвало да вземат под внимание националните си ползи , само че също да запомнят, че и другите нации имат национални ползи. Според нея може да се сътвори обстановка, при която всички печелят.

Меркел счита, че въпросът за посоката на развиване разделя света. Тя е на мнение, че " международната архитектура ще работи единствено в случай че всички от нас са склонни и подготвени на компромис ".
 Снимка 402033
Източник:

Ангела Меркел разяснява и изкуствения разсъдък. Нуждаем се от съглашения за " етични правила " за изкуствения разсъдък и биоетиката, счита немският водач.

Меркел отбрани глобализацията в Давос. По думите й построените след Втората международна война институции би трябвало да бъдат взети на съществено, тъй като те са построени от хора с опит и от хора, които са знаели какво вършат.

По отношение на климатичните промени Меркел е уверена, че това е значим проблем и че международните водачи са виновни да го разрешат .

Канцлерът уточни три съществени провокации пред Германия: енергиен преход, ускорение на процеса по цифровизация и демографските промени.
 Снимка 402032
Източник:

Тя означи, че Германия ще работи за преустановяване потреблението на въглища, само че към момента страната се нуждае от тях. Берлин също възнамерява да постави завършек на нуклеарната промишленост до 2020 година

" Ние ще продължим да получаваме съветски природен газ и други източници. Ако изоставим въглищата, в случай че изоставим нуклеарната енергетика, ние ще се нуждаем от повече природен газ, силата би трябвало да бъде налична ", сподели тя.

Меркел не пропусна и мигрантската рецесия, която разклати Европа преди няколко години.

Германските демографски промени значат, че в този момент ние имаме имигрантска политика за квалифицирана работна ръка , напомни тя и добави: Трябва да управляваме миграцията по-добре, само че през последните години ние направихме огромни промени.

Тя също прикани делегатите да гледат на Африка като континент на вярата и опциите.

За Брекзит канцлерът на Германия разяснява, че работи за добре проведен Брекзит.
 Снимка 402031
Източник:

" Трябва да приемем шока ", че Англия желае да напусне Европейски Съюз, прикани тя. Според нея Европейски Съюз желае да има положително бъдещо партньорство с Обединеното кралство. Тя счита, че основни сфери като защитата на Германия са " безусловно подвластни " от партньорството с Обединеното кралство.

Накрая на речта си Меркел се закани, че ще продължи да пази международния ред от офанзиви.

Съществуващият международен ред не би трябвало да бъде разрушаван. Имаме популистки провокации, би трябвало да им се противопоставим. Силно поддържам многостранния ред, не свършва единствено с Европейски Съюз, а с този, който дава положителни отговори на утрешните провокации, заключи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР