Като цяло, имаме чувството, че бюджетът е правен по-скоро като

...
Като цяло, имаме чувството, че бюджетът е правен по-скоро като
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев, ИТН: Имаме чувството, че бюджетът е правен като „за плакат“

„ Като цяло, имаме възприятието, че бюджетът е юридически по-скоро като „ за афиш “ – да наподобява добре, само че в дълбочина не е обмислен доста сполучливо. Ние имахме мисълта, че бюджет без огромен недостиг може да се реализира с дисциплинираност, без рестрикции на обществени ограничения. И в този момент следва да забележим в детайлности по какъв начин господин Асен Василев си показва да се работи това нещо. “

Така депутатът от „ ИТН “ Ивайло Вълчев разяснява за Euronews Bulgaria оферти от финансовия министър Асен Василев бюджет за 2023 година.

Имаме известни подозрения към пригодността на бюджета и метода, по който това би трябвало да се случи, добави той.

 
Има неща, които откровено ни тормозят, тъй като в търсене на постигането на този 3-процентов недостиг, има неща, които не наподобяват доста добре – като да вземем за пример, прибирането на цялата облага на държавните сдружения, което съгласно нас ще ги ограничи във опцията да влагат, да реинвестират. Някои от тях имат потребност от такива действия, тъй като стоят в основата на националната сигурност.
„ Парламентарните комисии по този начин или другояче работят, тъй като има ред, по който те биват управлявани. Редът се постанова от ръководителя на Народното събрание. Не знам по каква причина се бави изборът на ръководители, не зная и по кое време това ще се случи “, показа още Вълчев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР