Като цяло броят на тестваните за коронавирус у нас не

...
Като цяло броят на тестваните за коронавирус у нас не
Коментари Харесай

Имунолог: Броят на тестваните за COVID-19 е малък

Като цяло броят на тестваните за ковид у нас не е задоволителен, а единствено по този метод ще се открият хората, които имат антитела, съобщи пред Българска национална телевизия акададемик доктор Богдан Петрунов, имунолог и алерголог.

"Очевидно от данните на Националния действен щаб се вижда затихване на епидемията, броя на позитивните случай зависи обаче от броя на изследваните ", повтори той.

Според учения построяването на групов имунитет става мъчно. "До момента сред 5 и 10% от хората по света са го построили, а това е значимо за основаването на една бъдеща ваксина ", настоя Петрунов.

По думите му страните, които са тръгнали по пътя за построяването на групов имунитет - Швеция, Белгия, Англия не са прави, тъй като заболеваемостта и смъртността там е огромна.

"Защитата на организма би трябвало да стане въз основата на стимулирането на естествения имунитет. Използването на имуностимулатори са от огромно значение, това би трябвало да бъде всекидневие ", настоя имунологът.

Той даде образец с ежедневното потребление на витамините D и C, които са мощни антиоксиданти, подкрепящи освен имунитета, само че и целия организъм.

Академик Богдан Петрунов настоя, че БЦЖ имунизацията подтиква паметовите кафези и основава квалифициран имунитет в организма. "При имунизацията с нея болестта протича доста по-леко и има малко смъртни случаи ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР