Като тотален определи снегът, който ще се изсипе в България

...
Като тотален определи снегът, който ще се изсипе в България
Коментари Харесай

Тотален сняг пада в България, обяви професор Рачев

Като цялостен дефинира снегът, който ще се изсипе в България в идващите дни, професор Георги Рачев 

" Очаква ни всичко- дъжд, сняг, поледици, мощен вятър. В неделя ще имаме доста ниски стойности, вятърът ще бъде доста мощен. В централната част ще има талази към 4-5 метра, по крайбрежието към 2 метра.

Снеговалежът ще бъде цялостен. Американския модел, предвижда снежната завивка. Европейския модел дава още повече сняг в североизтока, в проходите ще бъде тежко ", това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

" В събота и неделя ситуацията ще бъде усложнена и е по добре, в случай че нямаме някаква наложителна работа, да си останем у дома. Службите би трябвало да имат 3 мислено и да се приготвят както би трябвало за сезона.

Днес времето ще бъде топло в София, макар мъглата. При нас от запад ще започне да вали много мощен и компактен дъжд, а в събота ще го обърне на сняг, като в началото ще бъде смесено ", уточниш той.

" Очертава се естествена зимна конюнктура, в случай че всички ограничения са взети, няма да има проблем. На Витиня ще бъде шарено, изключително до двата тунела които се ремонтират. Трябва да се внимава, понижете скоростта, внимавайте с кормилото и педалите, би трябвало да се ръководи постепенно и леко.

Пловдивчани ще видят снежна завивка, на всякъде ще вали, чака ни затопляне- към 10-12 градуса температура. В Стара Загора вятъра дружно с преваляванията ще сътвори тази рискова конюнктура, наречена лапавица и хората би трябвало да внимават.

В неделя центъра на циклона ще бъде към Дунав. За в този момент не мисля че ще има пакости по крайбрежието. В сряда ще има снежинки във Варна. В Плевен много внезапно ще се намали температурата, а в събота ще го обърне на сняг. Във вторник и сряда също ще бъде студено ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР