Като театрална сценка“, така описа шефът на етичната комисия към

...
Като театрална сценка“, така описа шефът на етичната комисия към
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Лозан Панов играе театър с болтовете! Като няма доверие на никого, да се вози в метрото!

Като „ театрална сценка “, по този начин разказа шефът на етичната комисия към прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров проблема с болтовете на колата на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. „ Всички, които вземат участие в този сюжет, знаят, че Лозан Панов прави тежки нарушавания и желаят от в този момент той да бъде изкаран жертва “, разяснява Тодоров пред „ България он еър “. Той предложи на Панов, в случай че няма доверие на никого, да се вози в метрото.

Според Тодоров шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов прави две тежки нарушавания. По думите му той изпада в „ тежка несъответственост “ с поста, който заема, поради политическите изявления, които прави. Наред с това уронва и престижа на правосъдната власт пред хората, създавайки извънредно съмнение, като авансово споделя кои са неприятните хора в страната и кои са положителните.

" Лозан Панов взе участие в спектакъл, където му е отредена ролята на представител на политически сили, които имат неосъществени упоритости ", означи още той, визирайки „ Да, България “ на сламения водач и провален правосъден министър Христо Иванов, зад който пък стои кръга на „ Агнешките главички “. Според Тодоров Лоза Панов се пробва да инициира промени за държавното ръководство и устройство,което е работа на политиците, а не на съда. Повод за коментара му е настояването на Панов за привикване на Велико народно събрание, което да извади прокуратурата от правосъдната власт, с цел да бъде по-лесно следена.

Румънския модел на правораздаване не трябва да е пътеводната звезда за България. Страната ни би трябвало да построи собствен модел за правосъдие, счита още Тодоров. Той настоя, че опълчването във Висш съдебен съвет е тръгнало точно от Панов.

Той не приема рецензиите и за нарушавания при новия избор на идващия състав на Висш съдебен съвет. " Изключително удовлетворен съм от изборите за нов Висш съдебен съвет. Около 90% от съдиите участваха. Те всеобщо гласоподаваха електронно. Поздравявам всички определени ", съобщи Тодоров, а мотивът е жалбата от страна на някогашния началник на СРС Методи Лалов, който оспорва резултатите от е-вота. Тодоров разяснява, че системата е тествана от доста експерти преди да бъде употребена, а за реда на изборите е било ангажирано звено на ГДБОП, което да следи сигурността на системата.. " Когато гласувате с хартиена бюлетина, по-късно знае ли се на кого е била? На изборите се видя отношението към Методи Лалов. За него са дали своят вот по-малко хора от броя на съдиите в Районния съд ", сподели още той.

Тодоров е на мнение, че отравянето на кода на системата, както желаеха точно от грантаджийската групировка „ Да(й), България “, дава опция за злоупотреби и операции. Преди него в студиото бе точно сламеният водач на групировката Христо Иванов, който се опита да оправдае Лозан Панов за политическите му изявления и за следващ път се опита да внуши, че електронната система за избор на членове на Висш съдебен съвет е компрометирана.

Източник: Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР