Като социално отговорна медия отчитаме значимостта на проблема и не

...
Като социално отговорна медия отчитаме значимостта на проблема и не
Коментари Харесай

Как да спрем насилието в училище – три стъпки за по-безопасна учебна среда


Като обществено виновна медия отчитаме значимостта на казуса и не можем да стоим безучастни, когато експанзията превзема всекидневието ни и това на нашите деца, по тази причина Информационна организация БГНЕС, с поддръжката на Vivacom, провежда конференцията „ Как да спрем насилието в учебно заведение – три стъпки за по-безопасна образователна среда ”.

Целта на конференцията е да събере на едно място виновните институции, организации и заинтригувани страни, които да създадат изчерпателен разбор на аргументите за съществуването на този проблем, както и да се набележат първи стъпки за решаването му.

В първия панел на тематика: „ Как и за какво насилието в учебно заведение се трансформира в проблем №1 ” ще приказват заместник-министърът на образованието Деница Сачева, заместник-председателят на Държавната организация за протекция на детето Валентин Димитров, психологът Христо Монов, началникът на бранш „ Детска престъпност ” в Министерство на вътрешните работи и представители на организации, осведомени с казуса.

Вторият панел, озаглавен „ Поглед напред: три стъпки за по-безопасна среда ”, ще даде думата на ръководителя на парламентарната комисия по обучение Милена Дамянова и на сътрудника й от комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Владимир Вълев. Експертизата си ще дадат още психологът Иван Игов, Георги Апостолов от Център за безвреден интернет, Антон Крантев от Виваком и шефът на 119 СОУ Диян Стаматов.

Ще проследим осъществяването на поетите задължения от страна на виновните институции. Вярваме, че това е начало на развой към обезпечаване на положителна и спокойна среда, в която да порастват децата ни.

Начало на форума – 6 октомври, петък, от 9:30 часа, хотел „ Арена ди Сердика ”, зала „ Арена ”. Конференцията се организира под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. БГНЕС ще предава онлайн полемиката на уеб страницата www.bgnes.com. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР