Като собственик на малък бизнес със сигурност по цял ден

...
Като собственик на малък бизнес със сигурност по цял ден
Коментари Харесай

Откъде да започна?

Като притежател на дребен бизнес сигурно по през целия ден сте затрупани с осъществяването на разнообразни задания. Да платите налозите, да извършите поръчка за доставка на вашите артикули, да подпишете значим контракт са единствено част от дългия лист с задължения. За да се справите сполучливо със всичко, обаче, освен би трябвало да знаете по кое време е крайният период за всяка от тях, само че и какъв брой време ще ви отнеме. Ако не разчитате и на двете, евентуално ще дадете приоритет на по-неотложните задания пред тези, които са най-важни за вашия бизнес. Ето три метода да преоцените целите си и да се уверите, че не изоставате.

Разбийте огромните планове на дребни задания с поетапни периоди

Годишният отчет на Института за ръководство на планове демонстрира, че всяка година фирмите губят 12% от вложенията си в планове с неприятно осъществяване.  Отчасти това е по този начин, тъй като ръководителите на планове и чиновниците считат, че имат доста време до крайния период.

Големите задания с отдалечени периоди наподобяват с по-нисък приоритет, когато мислите за тях като за една задача с далечен във времето краен период. За да избегнете значимият за вас план да се провали, разпределете подзадачите от него и заложете съответна дата за тяхното осъществяване. Така ще сте сигурни, че планът ще бъде изпълнен в точния момент.

Приоритизирайте дилемите, които зависят от другите хора

Като притежател на бизнес доста от най-важните ви задания ще включват ангажиране на вашия лидерски екип и чиновници. Трябва да приемете, че дилемите, които зависят от други хора, като диалозите за продажбите, ще лишават повече време, в сравнение с дилемите, които можете да извършите сами. Ако не, може да се окажете в сложна обстановка, когато крайният период наближи, тъй като сте чакали до последния миг, с цел да се свържете с някого, от който имате потребност, с цел да завършите задачата.

Когато преценявате какъв брой дълго ще ви лишават дилемите, не забравяйте да включите време за изчакване, с цел да получите това, от което се нуждаете от всеки кръг на връзка. Колкото по-малко надзор имате над хората, от които зависи вашата задача, толкоз по-дълги закъснения би трябвало да имате поради.

Планирайте осъществяването на сложните задания от рано

В бизнеса, изключително като пускане, непрестанно сте принудени да се справяте със задания, които не сте правили преди. И надлежно ще ви е мъчно да прецените какъв брой време ще ви отнеме тяхното осъществяване. Най-малките непредвидени спънки или разсейвания могат да трансфорат задачата за половин ден в задача за ден и половина.

Вземането на решения за това какво да извършите първо може да наподобява просто, само че в действителност е много комплицирано. Използването на тези три елементарни тактики за установяване на най-важните цели на компанията в последна сметка може да помогне за разрастването на вашия бизнес.

Мат Плъмър, Inc

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР