Като се захлади, обличате топли дрехи, за да защитите тялото

...
Като се захлади, обличате топли дрехи, за да защитите тялото
Коментари Харесай

Как да запазим здравето на кожата през студеното време?

Като се захлади, обличате топли облекла, с цел да отбраните тялото си

Но лицето остава намерено и би трябвало да му помогнете да понесе ниските температури и вятъра. Без отбрана ще изпръхне, кожата ще стартира да се лющи, сухотата ще предизвика появяването на бръчки.

Грижата би трябвало да е съобразена с вида на кожата. Но има и общи правила, които важат за всички. Организмът би трябвало да получава задоволително течности, с цел да се хидратира и кожата, която е последна на опашката за водни ресурси. Освен това по този начин я прочиствате от нездравословни субстанции. Кожата е знак за здравето. Когато токсините в организма намалеят, тя става свежа и еластична.

Важно е да се храните вярно, а при липса на плодове и зеленчуци в менюто – да добавяте витамини. Най-важните за кожата са А и Е, с цел да не губи тя еластичността си. Трябва ви и нужното количество верни мазнини, без които хидратацията на кожата е невъзможна. Това са най-много омега-3 мастните киселини, който се съдържат в морските риби, орехите, зелените зеленчуци, лененото семе. В същото време е добре да намалите животинските мазнини, тъй като те водят до повишение на сухотата на кожата, от време на време провокират появяването на обриви и пъпки.

Почистването е наложително, само че с препарати, които в допълнение хидратират

Сапун не трябва да употребявате, тъй като и най-качественият пресушава кожата. Плискайте лицето с чиста вода два пъти дневно.

През студените дни спазвайте следните правила:

• Мийте лицето най-малко час преди да излезете на открито.

• Задължително сложете
защитен крем със специфични масла. Преди да излезете, попийте със салфетка непотребното.

• Защитете устните с подхранващ еликсир. Червилото би трябвало да е с масла и да има хидратиращ резултат.

• Не забравяйте ръцете. Редовно нанасяне на подобаващ лоен крем и периодически маски за под хранване ще защитят кожата им.

Козметичните артикули за лицето би трябвало да са разнообразни за студения въздух на открито и в отоплявани пространства

Важно е да са съобразени с вида на кожата и сезона, универсални не съществуват. Ако в лятната горещина кремът би трябвало да овлажнява и защищава от слънцето, зимната грижа е ориентирана и към поддържане. Добре е продуктите да съдържат натурални масла и да имат нараснало количество витамини А и Е.

Сухата кожа е доста сензитивна. Сутрин сложете подхранващ крем. Нощният може да е нормалният хидратиращ. Почиствайте лицето единствено с лосиони.

За мазна кожа грижата при мраз е по-лесна, тъй като непотребната лой пред-
пазва от дехидрагиране. Използвате овлажняващ крем, който да замести мазното покритие с влажно и по този начин да отстрани неприятното лъщене. Този крем се поставя и заран, и вечер.

Комбинираната кожа е най-разпространена

Грижата за нея е като за сухата. Кремът не би трябвало да е прекадено лоен и да е най-много подхранващ.

Проблемна е кожата, която постоянно се възпалява и има пъпки. Грижата за нея е комплицирана. Използването на профилирани козметични артикули е наложително.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР