Като се вземат предвид настоящите моменти в ЕС, предстоящите избори

...
Като се вземат предвид настоящите моменти в ЕС, предстоящите избори
Коментари Харесай

Румъния подкрепя стартиране на преговорите с Македония за членство в ЕС

Като се вземат поради актуалните моменти в Европейски Съюз, идните избори за нов състав на Европейския парламент, а по-късно и в Европейската комисия, само че също по този начин и въпросът за Brexit, Румъния по време на своето председателство е изправена пред огромни провокации, само че в Македония царува обещаваща атмосфера, тъй като демократичните сили в обществото, държавното управление и Народното събрание са основали тласък за прогрес във връзка с промените и превъзмогване на някои пропуски във връзка с европейската интеграция.
Такова беше мнението на румънския дипломат в страната Виорел Станила пред членовете на парламентарната Комисия по европейските въпроси, представящо целите на румънското председателство, което стартира на 1 януари тази година и ще продължи до 1 юли, съобщи Плусинфо.
Сближаване е мотото на румънското председателство. Румънският дипломат означи, че доближаването се смята за значимо за всички най-значими действия, с които Съюзът е зает в идния интервал. Съществуват три целта за румънското председателство: дейностите на Съюза във връзка с страните от Западните Балкани и политиката на разширение на Съюза, общата политика за сигурност и защита и Брекзит.
„ Ще продължим с политиката на предходните две страни председателки на Съюза, България и Австрия, както и във връзка с въпроса с разширението, по което ще действаме в съгласуваност с бъдещите ръководители Финландия и Хърватия, като подсигуряваме последователност на задачите, които са част от стратегическия дневен ред на Съюза “, сподели Станила.
Той добави, че Румъния ще поддържа позитивно решение за започване на договаряния на Македония с Европейски Съюз.
„ Надявам се, че румънското председателство ще влезе в историята на Република Македония, т.е. по време на председателството на Румъния ще стартират договарянията на Република Македония с Европейски Съюз “, сподели Османи и акцентира, че логото на доближаването, под което се управлява румънското председателство, сякаш се отнася тъкмо за събитията в Македония като синоним на интеграция.
Той означи още и че 2018 ге била историческа година за Република Македония, европейската вероятност за страните от Западните Балкани е била доказана от тактиката за разширение, доказана от своя страна и на срещата на върха в София, като за 12 месеца са били позволени двустранните въпроси с България и Гърция, а Законът за езиците е бил одобрен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР