Като се има предвид продължаването на военните действия в Бахмут,

...
Като се има предвид продължаването на военните действия в Бахмут,
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг прогнозира, че е възможно Бахмут да бъде завладян в следващите дни

" Като се има поради продължаването на военните дейности в Бахмут, има опция за рухването му през идващите дни “, акцентира Столтенберг преди срещата на Съвета на външните министри на Европейски Съюз с министрите на защитата. Генералният секретар на НАТО акцентира, че това няма безусловно да се трансформира в " повратна точка " във войната. Евентуалното завладяване на града от силите на Москва обаче ще покаже, че Русия " не може да бъде подценявана “ и че Украйна би трябвало да бъде подкрепяна.

 

Столтенберг уточни, че Русия не трябва да бъде подценява, а Украйна би трябвало да продължи да подкрепяна. Той добави: " Съюзниците от НАТО поддържаха Украйна през последната година с военна, финансова и икономическа поддръжка на стойност към 150 милиарда евро “. 

 

Украйна продължава да пази Бахмут. Въпреки сложната конюнктура, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и командващият Източната група войски Александър Сирски на съвещанието на Ставката на 6-ти март се изрекоха за продължение на отбраната на града, заяви по-рано РБК-Украйна. В утринните часове на деня създателят на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер “ Евгени Пригожин тази заран, цялата територия на източния бряг на река Бахмутка в Бахмут към този момент е под контрола на съветските елементи. 

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават дейните си дейности за опазване на връзките с Часов Яр и Константиновка, където сега се оборудват нови позиции и се трансферира жива мощ, заяви " Рибар “ в сводката си за военните дейности в най-горещата точка от руско-украинската война към обяд на 8-ми март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР