Като създател и водещ в исторически план в областта на

Като създател и водещ в исторически план в областта на ...

Характерни физиономии: Първи поглед върху новите LAV модели на Citroën, Opel и Peugeot.


Като създател и водещ в исторически план в областта на комби моделите с висок покрив (наречени още „Leisure Activity Vehicle“, LAV или автомобили за свободното време) в Европа, Groupe PSA има намерение да консолидира своята водеща позиция, осигурявайки на гамата си нови измерения с три модела от последно поколение, предназначени за различни пазарни профили. 

Новата гама произхожда от самостоятелна развойна програма, имаща за цел повишаване на ефективността на инвестициите и ресурсите насочени към разработването на автомобили на базата на  клиентските нужди и профилите на потребителите.

За новите автомобили е разработена иновативна платформа, която трябва да гарантира, че те ще са еталон по отношение на ефективността, управляемостта, комфорта и безопасността в LAV-сегмента.

Новите модели, базирани на платформата EMP2 („Efficient Modular Platform“) на Groupe PSA ще разполагат с най-новото поколение задвижващи агрегати и системи за асистенция на водача. Новата гама модели ще осигури на клиентите на LAV автомобили високотехнологично оборудване, отговарящо на най-високите стандарти на пазара по отношение на ергономията, гъвкавостта, функционалността и багажния обем. За да бъдат покрити всички нужди на клиентите на LAV, ще се предлагат автомобили във версии с две дължини, като всяка от тях ще има варианти с пет и седем места.

Външният дизайн на новите LAV модели се отличава с балансираните си и динамични пропорции, в голяма степен благодарение на високият и къс преден капак и предлага модерен стил, излъчващ компактност и солидност, като същевременно интегрира типичните стилистични философии на всяка от марките.Всеки автомобил се отличава и с интериорен дизайн, който се вписва в дизайнерския език на съответната марка.

Новите автомобили ще бъдат представени от съответните марки в предстоящите дни.

Моделите на четирите марки ще се произвеждат в заводите Виго (Испания) и Мангуалджи (Португалия).  За да бъдат достигнати заложените по отношение на продажбите цели, в следващите месеци ще бъдат въведени допълнителни смени на работа – съответно четвърта във Виго и трета в Мангуалджи. Двата завода в подразделението „Iberian Industrial Division“, които отговарят на най-високите стандарти на Groupe PSA по отношение на производствените процеси, претърпяха значителни промени, за да поемат производството на новите модели.

Индустриални иновации като автоматизираното складиране на компонентите за монтажа на поточните линии, геометричният контрол на качеството с Artificial Vision, колаборативните роботи (Cobots), както и системите за монтаж Full Kitting, действащи с помощта на автономни превозни средства Self-Guided Vehicles (SGVs) ще преведат и двете производствени съоръжения в ерата „Factory 4.0“.

Лекотоварните версии на новите модели ще последват през следващите няколко месеца.

Източник: sportal.bg