Като съседи ние сме естествено насочени към взаимно сътрудничество. Ние

...
Като съседи ние сме естествено насочени към взаимно сътрудничество. Ние
Коментари Харесай

Македония иска договор за стратегическо партньорство с България

Като съседи ние сме естествено ориентирани към взаимно съдействие. Ние сме съседи и ще останем съседи. Това посещаване на президента Радев е удостоверение за нашата непосредственост и потвърждаване на взаимната ангажираност за възстановяване на двустранните отношения”. Това съобщи македонският президент Георге Иванов, представен от БГНЕС.

" Искаме нашите връзки да са образец за връзките сред страните от Балканите. Дадохме самодейност за контракт за стратегическо партньорство сред Македония и България. Надявам се, че тази моя самодейност ще се поддържа - за мощно съдействие сред нашите две страни на равнище стратегическо партньорство. Ние имаме такива контракти за партньорство със Съединени американски щати, Турция”, добави Иванов.

Президентът Румен Радев е на двудневно посещаване в южната ни съседка.

Иванов сподели още: " С президента Радев говорихме за новата тактика за Европейски Съюз във връзка с разширението, което в огромна степен е заслуга на България, както и за действителните благоприятни условия на Македония. Говорихме за потребността от съдействие в бизнес плановете и инфраструктурната свързаност”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР