Като резултат на българското председателство на Съвета на ЕС има

...
Като резултат на българското председателство на Съвета на ЕС има
Коментари Харесай

Павлова чисти имиджа на България от неоснователните критики

Като резултат на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз има три съществени неща, които страната ни би трябвало да покаже или промени. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът за европредседателството Лиляна Павлова.

Според Павлова е значимо първо да покажем на света и на себе си, че България не е просто една страна бенефициент, която получава средства. " Ние сме съответен, пълновръстен сътрудник и член и участваме в процеса на взимане на решения със своя потенциал, експертиза и опит, който имам да допринесем в този развой ", изясни Павлоав.

На второ място Павлова уточни, че България не е безгласна писмен знак. " Много постоянно се приказва и сме упреквани, че вършим каквото Брюксел ни каже. Напротив - ние имаме позиция, имаме и мнение и доста ясно разбираме по всяка една тематика кое е преференциално и кое не е преференциално за България. Факт е, че по време на председателството ние би трябвало да представляваме 28-те страни, само че това не значи, че сме безгласна писмен знак или че няма да имаме мнение тогава, когато това касае интереса на България. "

На трето място, само че най-тежко по значимост, Павлова уточни, че председателството на страната ни на Съвета на Европейски Съюз ще цели да покаже непознатата България.
" Да почистим имиджа на България е нашата най-важна цел. Защото ние сме със залепен етикет, по един много отрицателен метод се приказва доста постоянно за България и това е една опция да покажем, че безпричинно сме подложени на критика или по някаква причина по някои от тематиките надали не няма доверие у нас. Да покажем, че може да ни се има освен доверие, а да покажем, че имаме самочувствие, не без покритие. Не сме самонадеяни, знаем си грешките, знаем си проблемите, демонстрираме ги доста постоянно и доста почтено, само че в същия миг имаме подготвеност да работим и да ги отстраним. Никой не е непогрешим, никой в Европа не е непогрешим и проблемите, с които се сблъсква България, не са непознати за другите страни, тъй че би трябвало хем да имаме самочувствие, хем да покажем подготвеност, че вървим напред да ги адресираме и да ги променим. "

По думите на Павлова плануваните за през днешния ден 9 митинга очевидно и ясно целят да получат по-голяма гласност и може би да дискредитират България в очите на Европа и света. " Много е тъжно, че някои се възползват да имат видимост и публичност, тъкмо когато България може да покаже каква страна е ", заключи министърът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР