Като пряк участник в разговорите за F-16, мога да кажа,

...
Като пряк участник в разговорите за F-16, мога да кажа,
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: F-16 е началото за изграждане на едно ново качество на ВВС

Като директен участник в диалозите за F-16, мога да кажа, че не е имало никакво съмнение, че това е най-подходящият аероплан за нашата страна. Това което получаваме си заслужава парите, това е цена съпоставима на цената, която заплаща Словакия. Трябва да подчертаем, че това е началото на една дълга процедура, създаване на едно ново качество на Военновъздушни сили.  Това сподели пред Канал 3 вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия контракт и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати.

``
реклама

" Самолетната сага върви от 15 години. Ползите от сключването на контракта със Съединени американски щати за новите изтребители за армията ни са в това, че след дългогодишни опити да създадем стратегическа покупка в НАТО, това най-накрая ще се случи ", съобщи Поптодорова, представена от Пик.

" Така, толкоз години по-късно, действително потвърждаваме къде сме в комплицираната геополитическа конюнктура. Това значи съгласуемост на нашата авиация с авиацията на останалите страни членки на НАТО, значи да попаднеш към една друга страна, към която до момента единствено номинално си принадлежал ", добави тя.   Според Поптодорова офанзивите против договорката не потеглят от прагматични съображения, а единствено от това, че става въпрос за самолети от Съединени американски щати.   Пристъпваме към създаване на стабилен дълготраен, стратегически потенциал. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР