Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година.

...
Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година.
Коментари Харесай

HONDA остава във Формула 1 до края на 2025 г.

Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година. Нашата компания ще продължи да доставя задвижващи системи на отборите на Red Bull Racing и Scuderia AlphaTauri във до края на сезон 2025. Изненадващо Honda разгласи, че ще завърши своето заводско присъединение във Формула 1 в края на 2021 година Причината беше рецесията към пандемията с COVID-19.

Спечелването на интернационалната купа от страна на Макс Верстапен обаче доведe до промяна на настроенията в Сакура. Сега ще продължим да доставяме двата отбора с напълно готови задвижващи системи. Първоначалното планът беше това се случва само през 2022 година, след което Red Bull щяха да поемат изцяло сглобяването на моторите в своята фабрика в Милтън Кийнс.

В същото време Red Bull Powertains ще започва основаването на мотора за 2026 година, когато в деяние ще влязат новите правила за задвижващите системи. Все още не е ясно по какъв метод таман ще бъдат брандирани моторите на Red Bull и AlphaTauri в идващите четири сезона.

Най-вероятно те ще продължат да се посочват Honda. Моторспорт съветникът на Red Bull лекар Хелмут Марко споделя: „ Намерихме напълно друго решение от първичното. Двигателите ще продължат да се основават в Япония до 2025 година Ние изобщо няма да ги пипаме. Това значи, че всички права и интелектуални собствености ще останат при Honda, което ще направи нас изцяло нов производител през 2026 година. В хода на нашето все по-успешно партньорство имаше преосмисляне на ситуацията всред японците. Това ще им позволи и да използват своята технология за батериите за електрификацията на моделите си. Първоначалното планирахме те да основават моторите само през 2022 година Сега обаче взехме решение, че те ще продължат до 2025, което е неизмеримо предимство за нас. Това значи, че ние ще би трябвало да създадем само дребни корекции. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР