Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година.

...
Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година.
Коментари Харесай

HONDA ОСТАВА ВЪВ ФОРМУЛА 1 ДО КРАЯ НА 2025 Г.

Като производител Honda остава във Формула 1 до 2025 година. Нашата компания ще продължи да доставя задвижващи системи на тимовете на Red Bull Racing и Scuderia AlphaTauri във до края на сезон 2025.

Изненадващо Honda разгласи, че ще приключи своето заводско присъединяване във Формула 1 в края на 2021 година Причината беше рецесията около пандемията с COVID-19. Спечелването на международната купа от страна на Макс Верстапен обаче доведe до смяна на настроенията в Сакура. Сега ще продължим да доставяме двата тима с изцяло подготвени задвижващи системи.

Първоначалното проектът беше това се случва единствено през 2022 година, след което Red Bull щяха да поемат напълно сглобяването на моторите в своята фабрика в Милтън Кийнс. В същото време Red Bull Powertains ще стартира създаването на мотора за 2026 година, когато в действие ще влязат новите правила за задвижващите системи.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъдат брандирани моторите на Red Bull и AlphaTauri в идващите четири сезона. Най-вероятно те ще продължат да се назовават Honda.

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко споделя: „ Намерихме изцяло друго решение от първичното. Двигателите ще продължат да се създават в Япония до 2025 година Ние въобще няма да ги пипаме. Това значи, че всички права и интелектуални собствености ще останат при Honda, което ще направи нас напълно нов производител през 2026 година В хода на нашето все по-успешно партньорство имаше преосмисляне на обстановката измежду японците. Това ще им разреши и да употребяват своята технология за батериите за електрификацията на моделите си.

Първоначалното планирахме те да създават моторите единствено през 2022 година Сега обаче взехме решение, че те ще продължат до 2025, което е необикновено преимущество за нас. Това значи, че ние ще би трябвало да създадем единствено дребни корекции. “

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР