Като продължаваме темата за екстремните приключения, ще ви разкажем за

...
Като продължаваме темата за екстремните приключения, ще ви разкажем за
Коментари Харесай

Смъртоносната разходка

Като продължаваме тематиката за рисковите завършения, ще ви разкажем за най-опасната пътека в света. Тя се се намира на свещената планина Хуашан, която е наоколо до град Сиан в китайската провинция Шанси.

 Най-екстремните завършения на света
Най-екстремните завършения на света

На някои от най-екстремните места

Много вълнуващи пешеходни направления ни чакат по пътя към всеки от петте върха на Хуашан - южен, северен, западен, източен и централен. Най-високият връх на планината е южният с височина 2155 метра.

 Снимка 385068

Всички пътеки изискват задоволително добра физическа подготовка и чудесно здраве. Преходът от северната част на Хуашан на юг е за най-смелите туристи.

 Снимка 385065

Катерене по най-екстремната пътека на Хуашан

Има случаи, когато хората при първото си качване остават безусловно парализирани от смут. Безмилостната бездна, която е под краката, изяснява тази реакция. Пътеката няма огради и бариери. Падането от тесните дъски в бездната значи неизбежна гибел. Говори се, че всяка година има по няколко смъртни случая. Това обаче не стопира туристите и потокът от хора не става по-малко.

 Снимка 385066

По време на тази " смъртоносна " разходка е хубаво да носим колан с карабинер и въже за сигурност. По този метод можем да се придържаме към избавителното въже, опънато по продължение на целия маршрут. Препоръчително е да използваме солидните вериги, забити в скалите, с цел да поддържаме баланс.

 Снимка 385064

Доскоро нямаше вериги и туристите се разхождаха единствено по дъските. Най-известната част от пътя се назовава " Зеленият било на дракона ". Това е част, която съставлява бездна от двете страни на дъскитр. Струва си да се означи, че това не е еднопосочен път, по този начин би трябвало да имаме поради и че ще се наложи и да се върнем. Казват обаче, че слизането е по-лесно.

Какво има на върха на Хуашан

 Снимка 385069

На върха на планината ще забележим доста блестящи катинари и червени панделки, оставени разнообразни хора. Ако желаеме да изпробваме нервите си или да проверим смелостта си, би трябвало да посетим рисковия път на Хуашан.

Страхът и суматохата са единствено в начало. След това идва същинската еуфория, като не си и представяме, че ще стигнем до края. Но откакто го създадем, в никакъв случай към този момент няма да бъдем същите.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР