Като прочетох новината, че хотели ще се преобразуват в специализирани

...
Като прочетох новината, че хотели ще се преобразуват в специализирани
Коментари Харесай

Любо Кольовски: Ако хотелите са болници, значи и жп гарата на Вакарел може да е космодрум

Като прочетох новината, че хотели ще се преобразуват в профилирани лечебни заведения за лечение на пациенти с ковид, по рекомендация на необразования ни министър председател - Шут и незнайната за мен министър на туризма, доста се смях, макар че ситуацията въобще не е смешна.
Аз имам повърхностни знания по медицина и опазване на здравето, само че съм чувал, че лечебните заведения са профилирани заведения, че има законови условия и други стандарти за тяхното обзавеждане и съоръжение. Затова се поинтересувах от кариерната биография на министъра на опазването на здравето. И ето какво прочетох:
" Завършил е Медицинския университет в София, придобивайки две магистърски степени - по медицина и по публично здраве и здравен мениджмънт. През 2015 година придобива магистърска степен и по финанси от Университета за национално и международно стопанство в София.

От 2004 година до 2006 година е лекар-ординатор в Спешно поделение – Шокова зала към ЦСМП – София област на територията на УМБАЛ „ Св. Анна ". След 2006 година е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Александровска” – София. В интервала 2008 година – 2011 година е заемал длъжността основен административен доктор на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Александровска” – София, а от 2006 година до 2011 година е завеждащ Учебна активност на Катедрата по хирургия в Медицински университет – София. През 2013 година поема управителния пост в УМБАЛ ”Александровска” в София. "

И си зададох наивния,, само че логически въпрос по какъв начин е допустимо човек с такива квалификации, специализации, научни и други звания да одобри на съществено концепцията за превръщането на хотели, пък били те и петзвездни, в профилирани лечебни заведения, без да имат съответното обзавеждане и съоръжение? Или това ще бъдат някакви първокласни морги? Да не приказваме, че управляващите публично признаха, че медицински фрагменти няма - няма задоволително лекари, няма задоволително медицински сестри, фелдшери и санитари. Не стигат и колите за спешна помощ, водачите на коли за спешна помощ и парамедиците.

Очевидно е, че опазването на здравето, сходно на цялата ни страна, се ръководи от некадърни идиоти. Но за какво и нас ни считат за идиоти? Ако е допустимо хотелите да бъдат лечебни заведения, значи е допустимо и железопътната гара на Вакарел да бъде космодрум...

Любо Кольовски, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР