Като проблем от бранша посочват липса на ясни правила за

...
Като проблем от бранша посочват липса на ясни правила за
Коментари Харесай

Шаш в бранша! Румънци анулират почивки за Великден

Като проблем от сектора показват липса на ясни правила за влизане в България на туристи от Европейския съюз и трети страни след 1-ви май. Освен това нищожно осъществяване на маркетингови акции на основни за туризма пазари, неизясненост дали се планува имунизация на работещите в областта на туризма, липса на инфраструктура за тестване на задграничните посетители за улеснение на входящия туризъм.

Няма данни ще продължи ли мярката за финансова помощ от 35 евро на седалка в самолетите след 1-ви юни, което би асъдействало за повече благоприятни условия за туристическия сезон.

" Какво вършат в Гърция – те подписаха контракт с Израел, стоплят връзките си с Русия и питат какъв брой туристи могат да чакат от там, подписа се и меморандум с Румъния за откриване на чартърни полети за гръцките острови. Кипър също към този момент посрещна към този момент съветски туристи, Малта организира самостоятелна външна политика във връзка с туризма по отношение на Европейски Съюз, Турция към този момент има устни сделки с Русия, 4,5 млн. съветски жители ще почиват в Турция и всички проби да са за сметка на турската страна.

Ние не сме взели никакви ограничения, като се изключи нашето туристическо аташе в Москва, на всички места е цялостно безхаберие ", изясни пред БНР ръководителят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

Близо 6 милиарда лв. са загубите от туризма за предходната година. Този сезон не предвещава нищо положително. Разликата е, че хотелите, които няма да отворят, ще банкрутират, а по веригата и още доста компании, работещи в тази сфера. И още по-тревожното е, че зад мрачните прогнози стоят орисите на десетки хора по морето, които разчитат на сезона.

По данни на бургаското летище към този момент са почнали анулирания на полетите за месеците април и май. Те са от авикомпании, пътуващи по дестинации от Германия, Чехия, Словакия, Австрия, Полша и Израел. Близо 80% загуби регистрира бургаското летище.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР