Като пример за административно нарушение акад. Денков посочи използване на

...
Като пример за административно нарушение акад. Денков посочи използване на
Коментари Харесай

Премиерът Денков вика министър Йоловски - пита за твърденията му,...

Като образец за административно нарушаване акад. Денков уточни " потребление на персонални устройства тогава, когато не е трябвало да се употребяват персонални устройства ".

 

Денков обърна внимание, че предишни години е било същото, на предните избори, и заместник-министърът не е направил нещо изключително. " Просто е трябвало да бъде доста по-внимателен, тъй като този вид административни нарушавания бяха употребявани, с цел да се вмени, че в него е виновността за анулацията на машините за първия тур ", уточни министър председателят.

 

" Истинската причина да се махнат машините е първо, че заместник-председателят на ДАНС не ревизира информацията, която изпрати и второ, че я изпрати обществено, без да бъде тествана ", разясни министър председателят.

 

Денков ще изиска през днешния ден среща с министър Йоловски. Тя евентуално ще бъде след 15 часа, оповестява bTV.

 

, министърът на електронното ръководство (МЕУ) най-вероятно е част от схемата, която през ДАНС и ЦИК провали машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори на 29 октомври. Този извод се постанова освен от разбор на последните събития, само че и на кариерния път на Йоловски през годините.
 
Последният (засега) щрих на министъра като възможна къртица на избрани кръгове в редиците на кабинета и " Продължаваме промяната " е неговото минаване в конспиративност и отвод да разяснява обществено свадите, които самичък забърка. Например кой и за какво го заплашва и е изискал защита за фамилията си и за себе си? Защо не е предизвестил за заканите премиера, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, а споделя пред Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и Десислава Атанасова от ГЕРБ? За какви милиони е бил притискан и на кои компании е трябвало да ги разпредели?

 



 

Денков през днешния ден още веднъж сподели, че чака от президента Румен Радев да вземе решение за поради неговия отвод да бъде отхвърлен заместникът му Деньо Денев, подписал отчета за машините за гласоподаване тъкмо преди първия тур на локалните избори.

 

" Колкото по-бързо бъде решена тази тематика, толкоз по-добре ", уточни министър-председателят.

 

Вчера президентъ Радев съобщи, че ще се запознае с показаните причини по отношение на настояването за предварително освобождение на Пламен Тончев и добави, че " в закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен ръководителя на ДАНС ". Сред тях, по думите на Радев, не попада липса на доверие от страна на Денков.

 

Премиерът чака да има лидерска среща сред партиите, които поддържат държавното управление, само че не е осведомен дали такава е планувана. По думите му кабинетът извършва програмата си, като в бюджета за идната година са планувани средства за строителството на автомагистрала " Хемус ", за което упорства водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР