Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на

Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на ...

Борисов в Ново село: С F-16 ще пазим небето и на Северна Македония.


Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на полигона "Ново село", където той присъства на тактически занятия на военнослужещите от състава на многонационален полигон в рамките на националното учение "Ответен удар".

По думите на Борисов, той вече е коментирал тази възможност с македонския си колега Зоран Заев и смята, че това "ще е добре и за тях, и за нас, защото тези самолети така или иначе не могат да завият толкова бързо и ходят над Северна Македония."Още по тематаПриеха го! Резнаха субсидиите на партиите до левче за глас12 юни 2019 13:08192Борисов: По случаи като в Пловдив да работят малко хора, тихичко 12 юни 2019 12:2450Борисов с влака трака-трака... над час по-малко път до Пловдив11 юни 2019 12:0243

Премирът се обърна към всички, които критикували съществуването на българо-американската база "Ново село" и ги покани да видят какво прекрасно съоръжение е. Той изтъкна, че на днешното учение е имало участници от Гърция, Албания, Северна Македония и САЩ.

"В България всички идват на учения - другите държави ги прескачат, но в България всички идват! Имаме надеждна техника, която модернизираме!", похвали се Борисов.

Той подчерта, че съвместните учения "ни дават бойно другарство" и че "всички ни знаят в света, че продължават цяло лято заниманията тука."

Бойко Борисов обясни и че българската армия продължавала да окомплектова това, което през годините било разрушено.

"Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят", убеден е премиерът.

На въпрос на журналист кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо много трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия.

"Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата", коментира Бойко Борисов.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg