Като причини се изтъкват рискът от шпионаж и повишените митаАмерикански

...
Като причини се изтъкват рискът от шпионаж и повишените митаАмерикански
Коментари Харесай

Голям производител на сървъри се оттегли от Китай

Като аргументи се акцентират рискът от шпионаж и нарасналите мита

Американски компании към този момент изтеглят производството си от Китай (източник: CCO Public Domain)

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай принуждава американски компании да изтеглят производството си от азиатската страна. Това към този момент е направил огромен производител на сървъри.

Според обява на Nikkei Asian Review, компанията Supermicro се е отказала от произвеждане в Китай, с цел да съблюдава условията на американското държавно управление за понижаване на риска от шпионаж.

Наблюдава се огромен отлив от Китай като участник във веригата за доставка на съставни елементи за сървъри, разяснява обстановката Digitimes. Освен това китайската микроелектроника се сблъсква с нараснали мита, вследствие на политиката на Съединени американски щати.
още по тематиката
Пренасяйки производството, Supermicro уголемява личните си мощности на територията на Съединени американски щати и по този начин минимизира риска от шпионаж, означават анализаторите.

По-рано Supermicro сглобяваше своите сървъри в Съединени американски щати, до момента в който поръчваше дънни платки от разнообразни производители. Сега американската компания разчита напълно на лични индустриални запаси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР