Като превенция на агресията сред подрастващите все повече детски психолози

...
Като превенция на агресията сред подрастващите все повече детски психолози
Коментари Харесай

Детски психолози препоръчват карaте срещу агресията при подрастващите

Като предварителна защита на експанзията измежду подрастващите от ден на ден детски психолози поучават децата да прекарват повече време в залите вместо пред компютъра. Източните бойни изкуства са един от подобаващите спортове, които дават опция на децата освен да изразходват сила, само че и да се учат на приемливост.

Училищният психолог на 22 Основно учебно заведение в София Елена Карпачева е безапелационна, че една от главните аргументи за експанзията при децата в днешно време е неналичието на връзка в фамилията и с другари. Според нея времето прекарано пред компютъра и тв приемника би трябвало да се размени със спортни занимания.~
Елена Карпачева, учебен психолог и шеф на 22 ОУ: Спортът несъмнено оказва помощ за справяне с експанзията, с понижаване на агресивното държание, защото в спорта децата изразходват сила. Освен това там се възпитават на дисциплинираност, на другарство, на приемливост.
Лъчезар Цветков е треньор към този момент 10 години. Той самият е бил буйно дете, до момента в който не стартира да тренира карате и да изразходва цялата си сила в залата. По-късно стартира да преподава философията на източното бойно изкуство на деца.

Лъчезар Цветков, треньор по карате: Децата, които упражняват карате и другите източни бойни изкуства, изключително когато се занимават 1, 2 или повече години, те имат напълно друго детство. Имат тренировки 2 пъти дневно, вървят по лагери, на тренировки. Имат другари в цяла България и в цяла Европа.Лъчезар Цветков, треньор по карате: Карате ги учи и оказва помощ да имат задоволително самочувствие и да имат вяра в себе си, тъй че да нямат потребност да се потвърждават пред другарчетата си, тъй че те не са нападателни.Саня, 14 години: Носи ми дисциплинираност, научава ме, че би трябвало да почитам себе си, близките, съперниците и че постоянно, когато искаш нещо, би трябвало да се бориш и доста мощно да го желаеш. Саня, 14 години: На подготовка можеш да си излееш всичко което ти е на душа.Радо, 17 години: Възпитание, като цяло възпитава децата. Самоконтрол и единствено позитивни неща.
Затова психолозите поучават и родителите да предизвикват децата си да спортуват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР