Като правило, стайните растения се съхраняват в апартамента заради тяхната

...
Като правило, стайните растения се съхраняват в апартамента заради тяхната
Коментари Харесай

Топ 5 най-полезни стайни растения



Като предписание, стайните растения се съхраняват в жилището поради тяхната хубост. Но малко хора знаят, че в допълнение към естетическата функционалност, стайните растения са доста потребни за хората. Те са в положение да пречистят въздуха и да го изпълнят с субстанции, потребни за хората.

Бръшлян
Hedera Helix

Това растение е освен първенец измежду домашните растения за асимилиране на въглеродния диоксид, само че има и друго значимо качество в своя арсенал- той е натурален сорбент и води тежките метали, отрови и формалдехид от въздуха.



Бамбукова палма
Rhapis, Bamboo Palm Tree


Ако Бръшлянът е много капризно растение, от позиция на поливане, тогава Бамбуковата палма ще бъде удовлетворена, в случай че я поставите на място, където да доближава светлина до нея. А водата постоянно не е нужна. Но тя също съвършено пречиства въздуха.



Спатифилум
Spatiphyllum

Това аристократично цвете не се плаши от черната работа в дома ви. То безмилостно ще се бори с промишлени и битови отрови. Цветето може да „ всмуква “ изпаренията на ацетон, бензол, разнообразни типове алкохол, амоняк. Спатифилум е съвършен подарък за нова къща или апартамент след възобновяване.

Рапис екселза
Rhapis Excelsa

Това елегантно растение, за разлика от доста други, освен пречиства въздуха от нездравословни примеси, само че и обилно я подхранва с значими минерали и соли, които имат удобен резултат върху дихателната система на човек. Така че няма да е ненужно да имате тази палма в къща, чиито поданици страдат от хронични бронхопулмонарни проблеми, бронхиална астма и сърдечни болести. Освен това, има мощно успокояващо деяние върху нервната система.



Фикус
Ficus, Rubber Plant


Непринуденото цвете „ на баба “ доста дейно пречиства въздуха и в същото време го освежава. И на процедура не провокира алергични реакции.



Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР