Като правило, ракът на белите дробове няма ясно изразени симптоми,

...
Като правило, ракът на белите дробове няма ясно изразени симптоми,
Коментари Харесай

Три необичайни признака за рак на белите дробове

Като предписание, ракът на белите дробове няма ясно изразени признаци, до момента в който не стартира да метастазира. Това е и повода за късната диагностика на подлото заболяване и надлежно – неспособност за навременното му лекуване. Въпреки това има няколко признака, сочещи за развиване на заболяването в горната част на белите дробове – така наречен израстък на Панкост или синдром на Панкост.

Според Cancer Research UK, тази вариация на рака провокира характерни признаци, най-разпространен от които е мощна болежка в рамото, преминаваща по дължината на цялата  ръка. Освен това за болестта приказват и някои промени на лицето, пише  iNews.

Сред тях са разпределяне на веждата, свита зеница на същото око и липса на потоотделяне на едната страна на лицето. Тези положения са провокирани от това, че раковото образувание притиска нерв, излизащ от врата.

Също по този начин ракът на белите дробове провокира и промени в пръстите. Много постоянно се усилват крайните им фаланги, а ноктите стартират мощно да се изкривяват. По данни на Cancer Research UK, подобен симптом имат читирима от 10 души, страдащи от недребноклетъчен карцином на белите дробове (НКБД), само че единствено при четирима от 100 души става дума за дребноклетъчен.

Общите признаци на злокачественото образувание са непрекъсната и усилваща се с времето кашлица, инфекции на дихателните пътища, които макар лекуване от време на време се повтарят, болежка при дишане, непрекъсната задъханост, лесна уморяемост, загуба на вкус и тегло.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР