Като последен опит 40 политици от различни крила на Германската

...
Като последен опит 40 политици от различни крила на Германската
Коментари Харесай

Десетки социалдемократи апелират за коалиция с Меркел

Като финален опит 40 политици от разнообразни крила на Германската социалдемократическа партия приканиха сътрудниците си да поддържат обновяване на Голяма коалиция с консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел, оповестява ДПА.

 Пробив на договарянията в Германия Обновена
Пробив на договарянията в Германия

Двете партии са съгласували проект за започване на публични съдружни договаряния

През уикенда на конференция на партията социалдемократите ще решат дали да стартират публични съдружни договаряния с консерваторите.

Политиците приканват делегатите на главната лява партия, които ще се срещнат в Бон в неделя да одобрят съдружни договаряния с Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциалден съюз, защото имат " отговорност към Германия, Европа и Германската социалдемократическа партия " .

Апелът е на фона на напрежението в лявата партия. Младежкото крило на партията намира контрактувания през предходната седмица прелиминарен документ с консерваторите за незадоволително социалистически - те желаят да се наложат по-големи налози на богатите, национално опазване на здравето без частно обезпечаване, повече ограничения в битката против бедността и по-щедра мигрантска политика.

Други съперници на подновяването на обединението също се опасяват, че профилът на партията ще бъде помрачен от Меркел и нейния блок. Те избират да останат в съпротива с държавно управление на малцинството и да се съсредоточат върху подмладяването на партията след най-лошия избирателен резултат от 1949 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР