Като политически автогол определи резолюцията на Европейския парламент евродепутатът Ангел

...
Като политически автогол определи резолюцията на Европейския парламент евродепутатът Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП е политически автогол за инициаторите на документа

Като политически автогол дефинира резолюцията на Европейския парламент евродепутатът Ангел Джамбазки. Критичният документ за България обрисува сериозните проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и битката с корупцията у нас. Критиците му обаче виждат и опит да се прокарат антибългарски политики, които могат да основат проблеми в бъдеще.
Коментарът на Джамбазки бе изработен в ефира на bTV.

Евродепутатът съобщи, че основателите на дебата и съответното приемане на резолюция в лицето на Българска социалистическа партия и " Демократична България " е трябвало да знаят, че с документа ще дойдат и текстове, които вървят в пакет. Джамбазки засяга " Истанбулската спогодба ", правата на малцинствата.

" Резолюцията приканва българското държавно управление да наруши решението на самостоятелния Конституционен съд. За промени метода, по който действа българската държавност ", счита Джамбазки.

" Не правя възражение някой да подлага на критика ръководството. Това е законно. Като се пришият всички тези безобразия какво вършат? Подценяват даже митинга на тези, които са против нас сега. Видели ли сте някой да желае, че желае да се промени фамилния модел в България? Хората имат своите претенции и имам вяра, че те имат своите учредения ", уточни още съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

По думите на евродепутатът визираните точки могат да бъдат употребявани политически против България. За всичко останало обаче като че ли Джамбазки откри учредения.

" Всички други неща би трябвало да бъдат преследвани. Правителството дължи тези старания. Когато тези хора приканват за господство на закона, а в идващото изречение отхвърлят решение на Конституционния съд, не го разбирам ", уточни Джамбазки.

Той насочи и индиректна рецензия към Христо Иванов, като отхвърли да го назове поименно.

" Тези въпроси се вземат решение на избори. Сега какво имаме - митинг, който несъмнено има своите учредения, група хора, които са били част от ръководството. Тези хора вършат своята сметка да ръководят още веднъж и с кого мислите, че биха могли да са част от ръководството. Ще бъде доста смешно. Един от техните водачи даде доста комплицирано пояснение дали ще ръководи с ГЕРБ или Движение за права и свободи ", уточни още евродепутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР