Като подкрепя предприетите мерки за опазване здравето на гражданите, Асоциация

...
Като подкрепя предприетите мерки за опазване здравето на гражданите, Асоциация
Коментари Харесай

АИКБ за икономическите мерки: Няма 60% помощ, а само 23%

Като поддържа подхванатите ограничения за запазване здравето на жителите, Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) приканва за предприемане на незабавни, работещи, ефикасни ограничения за поддръжка на стопанската система, която е тежко наранена и в случай че не бъде насърчена, ще бъде тласната в мъчно обратима криза. Това се споделя в позицията на организацията във връзка икономическите ограничения за справяне с рецесията с ковид.

 

Широко прокламираната поддръжка от 60 %, в действителност е едвам 23 % (Приложение 1), а прекратилите активност предприятия все едно няма да могат да се възползват от нея, защото им се слагат неизпълними за множеството от тях условия. Забранено им е да работят заради което нямат доходи, а се чака да платят оставащите действително 77 %, с цел да получат от страната служащите им 23 % от чистия им приход. Подкрепата ще употребяват единствено тези, които имат пари кеш, нямат ликвидни усложнения и затова не се нуждаят изключително от нея и по този метод публичните средства няма да се влагат дейно и ефикасно в запазването на човешките запаси.

 

 

АИКБ не поддържа тази мярка за спрените предприятия по три съществени аргументи:

1. Тя е неработеща и контрапродуктивна, тъй като няма да извърши основната нужда на обществото и стопанската система - запазването на работните места и  в този си тип тласка към съкращения в предприятията спрели работа.

2. Тя е неефективна и неефикасна от позиция на разходване на ограничавания запас на страната.

3. Тя е надълбоко подвеждаща и ще докара до усилване на публичното напрежение.

АИКБ упорства размерът на поддръжка да бъде диференциран по отношение на тежестта на отрицателното въздействие на изключителните ограничения върху активността на предприятията, като най-интензивна поддръжка - компенсиране на възнагражденията и осигурителна почивка, получат тези предприятия, които са прекратили изцяло активността си и интензитетът бъде намаляван съразмерно за тези, които резервират част от активността си. Подкрепата за прекратилите активността си предприятия би трябвало да бъде безусловна и да компенсира изцяло приходите на служащите, получаващи минимални заплати, а интензитетът й да понижава, за междинните и високи заплати. Само по този начин ще е оптимално ефикасна, ефикасна и обективна и ще стигне до доста повече хора.

" Ако поддръжката не бъде оказана в този момент, България е застрашена от повишаване на безработицата, преустановяване на активността на структуроопределящи, другояче витални предприятия, вълна от банкрути и от трайна криза и фрапантен срив на приходите в бюджетната система и приходите на хората ", акцентират от АИКБ.

Те желаят незабавна смяна на алинея 6 на Преходните и заключителни разпореждания от Закона за ограниченията (Приложение 2) за премахване на описаните непоправими по различен метод недостатъци. / novini.bg

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР