Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която

...
Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която
Коментари Харесай

„Маркет Линкс“: ГЕРБ с 2% преднина пред БСП

Като победител в идните избори се обрисува партия ГЕРБ, която има към 2% преднина пред Българска социалистическа партия , сочат резултатите от изследване на социологическа организация „ Маркет Линкс “, показани от Добромир Живков пред bTV.

През този месец резултатите от социологическото изследване показват превръщане на трендовете, изясни още той. По думите му това се дължи на по-активната акция на ГЕРБ, изключително в лицето на премиера Бойко Борисов.

" Когато министър председателят излезе и приказва и покаже, че нещата са под надзор, българските жители се успокояват ", уточни социологът. Той означи, че за обръщането на резултата би трябвало да се има поради мащаба на акцията и медийното наличие на ГЕРБ.

Според Добромир Живков четири партии сигурно ще съумеят да изпратят евродепутати , като е доста евентуално те да са и пет.

Петата партия е " Демократична България ", а четвъртата Вътрешна македонска революционна организация, като преди тях на третото място е Движение за права и свободи. Според изследването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на гласоподавателите, Българска социалистическа партия - 27,5%, Движение за права и свободи - 6,9%, ВМРО-БНД - 5,7%, Демократична България - 4,7%.-->

По данните от изследването на „ Маркет Линкс “ изборната интензивност ще е близка до тази на последните избори за европейски парламент или над 35%. Обикновено споделяме, че ще гласуваме, само че по-късно сме разколебани, изясни Добромир Живков.

Над три четвърти от българските жители считат, че в България няма добър и работещ механизъм за надзор на това по какъв начин се изразходват средствата от еврофондовете, сочат резултатите от изследването. След свадите " Апартамент гейт " и тези с къщите за посетители, 52% от българите са дали отговор с " не " на въпроса " Има ли надзор за изразходването на евросредствата? ".

В този подтекст настройките към политическата класа като цяло няма по какъв начин да бъдат положителни, означи още Добромир Живков. Оценката за работата на българските евродепутати е ниска, тя е малко над междинен 3, изясни социологът. По думите му жителите не утвърждават това, което виждат и даже някои от тях не си дават сметка каква е ролята на нашите представители в европарламента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР