Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която

...
Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Четири партии ще изпратят представители в европарламента

Като победител в идните избори се обрисува партия ГЕРБ, която има към 2% преднина пред Българска социалистическа партия, сочат резултатите от изследване на социологическа организация Маркет Линкс, показан от Добромир Живков в предаването " Тази заран ".

През този месец резултатите от социологическото изследване показват превръщане на трендовете, изясни още той. По думите му това се дължи на по-активната акция на ГЕРБ, изключително в лицето на премиера Бойко Борисов.

" Когато министър председателят излезе и приказва и покаже, че нещата са под надзор, българските жители се успокояват ", уточни социологът. Той означи, че за обръщането на резултата би трябвало да се има поради мащаба на акцията и медийното наличие на ГЕРБ.

Според Добромир Живков четири партии сигурно ще съумеят да изпратят евродепутати, като е доста евентуално те да са и пет.

Петата партия е " Демократична България ", а четвъртата – Вътрешна македонска революционна организация, като преди тях на третото място е Движение за права и свободи. Според изследването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на гласоподавателите, Българска социалистическа партия - 27,5%, Движение за права и свободи - 6,9%, ВМРО-БНД - 5,7%, Демократична България - 4,7%.

Снимка: btvnovinite.bg

По данните от изследването на Маркет Линкс изборната интензивност ще е близка до тази на последните избори за европейски парламент или над 35%. Обикновено споделяме, че ще гласуваме, само че по-късно сме разколебани, изясни Добромир Живков.

Снимка: btvnovinite.bg

Над три четвърти от българските жители считат, че в България няма добър и работещ механизъм за надзор на това по какъв начин се изразходват средствата от еврофондовете, сочат резултатите от изследването. След свадите " Апартамент гейт " и тези с къщите за посетители, 52% от българите са дали отговор с " не " на въпроса " Има ли надзор за изразходването на евросредствата? ".

Снимка: btvnovinite.bg

В този подтекст настройките към политическата класа като цяло няма по какъв начин да бъдат положителни, означи още Добромир Живков. Оценката за работата на българските евродепутати е ниска, тя е малко над междинен 3, изясни социологът. По думите му жителите не утвърждават това, което виждат и даже някои от тях не си дават сметка каква е ролята на нашите представители в европарламента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР