Като по чудо са оцелели деца в автомобил при тежката

...
Като по чудо са оцелели деца в автомобил при тежката
Коментари Харесай

19-годишна шофьорка спаси приятелите си по чудо от ада на АМ Тракия

 Като по знамение са оживели деца в автомобил при тежката злополука на автомагистрала " Тракия ", която стана през вчерашния ден в 17 часа край Чирпан и при която починаха петима души. Катастрофата стана на един от най-тежките сектори на автомагистралата, по който от години има неравности.

Припомняме, че ТИР, пътуващ от Полша за Бургас, се обърна на автомагистралата и безусловно затисна колите, пътуващи за София в насрещното платното. Едва през днешния ден пристигна положителната вест, че придвижването по " Тракия " ще бъде възобновено.

На секунди от злополуката се оказва млада шофьорка, момиче на 19 години, което е возило още няколко младежи към морето, пише dir.bg. Всички са оживели, защото момичето съумява за секунди да набие спирачка. От тях единствено едно момиче на 17 години е в болничното заведение в Стара Загора, само че с леки контузии.

" Видяла го е в последния миг пред нея, набила е спирачките и е спряла. За част от секундата. Явно това я е избавило. Учил съм я. За да я пусна сама до морето и назад, значи й вярвам ", описа бащата на младата шофьорка.

В болница след злополуката са били настанени 6 души, като петима към този момент са освободени, само че 3-годишно дете е с заплаха за живота. То е пътувало с майка си и татко си, положението му е тежко, има тежка черепно-мозъчна контузия. Все още не е открита самоличността на една от жертвите - мъж, пътувал от Бургас за София.

14 часа след злополуката автомагистралата за София остава отчасти блокирана, ТИР-ът към този момент е изправен на пътното платно и качен на репатрак, а над 10 тона козметика товар, пътувала от Полша, също е разтоварен. Правят се опити бързо да бъде освободено пътното платно. Версията за злополуката към момента се открива - само че се счита, че е водачът, чието тяло вече е намерено, е задремал зад кормилото.

Илия Златев, шеф на Областно пътно ръководство в Стара Загора заяви, че най-вероятно това е повода за тежката злополука. Той счита, че не пътят, прочут с неравности, е причина за тежкия случай.

" Смята се, че заради заспиване на водача, ТИР-ът минава от дейна лента, скъсва мантинелата и опустошава колите в посока София ", изясни специалистът. По думите му, мантинелата, която е сложена 1996 година, е била здрава, само че не е издържала на тежестта. " Не е била дребна и скоростта, с която е карал водачът ", сподели още той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР