Като пионер в регенерирането на гуми за камиони, Michelin дава

...
Като пионер в регенерирането на гуми за камиони, Michelin дава
Коментари Харесай

100 години регенериране на гуми в Michelin

Като пионер в регенерирането на гуми за камиони, Michelin дава образец за резистентност още през 1923 година С потреблението на регенерирането експлоатационният живот на гумите може да бъде продължен - за повече икономисване на запаси и при по-ниски разноски. Благодарение на качеството си, френските гуми бяха тогава и по-лесни за ремонт и регенериране.

Следващата иновация идва през 1930 година с " Michelin Metalic ". Вместо текстилни пластове, компанията употребява железни пластове в гумите за тежкотоварни транспортни средства, които са доста по-устойчиви на въздействието на пътя и с помощта на по-здравата структура, те могат да бъдат напълно обновявани до три пъти.

Регенерираните гуми за камиони оферират огромен капацитет за икономисване с понижаване на общите оперативни разноски на транспортните компании и автопаркове. Така гумата може да усили пробега си със 100 % и в последна сметка е приблизително с към една трета по-евтина от еквивалентна нова гума.

В допълнение, процесът на ремиксиране резервира опцията за наново нарязване. Този развой усилва пробега при наново нарязване приблизително с спомагателни 25 %, също по този начин понижава разхода на гориво с пет % и дава на гумата още веднъж по-голяма дълбочина на протектора.

Регенерирането също демонстрира мощните си страни, когато става дума за запазване на ресурсите - приблизително единствено 20 кг първични материали би трябвало да се прибавят към износената гума, до момента в който една нова гума тежи към 70 кг. Регенерирана гума за камион употребява до 70 % по-малко първични материали от нова гума. Екстраполирано към 100 регенерирани гуми, това значи икономисване на до пет тона първични материали и повече от шест тона по-малко CO2 излъчвания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР