Като първостепенна полза от принадлежността към ЕС българите поставят новите

...
Като първостепенна полза от принадлежността към ЕС българите поставят новите
Коментари Харесай

Новите възможности за работа – най-голямата полза от членството в ЕС според българите

Като първостепенна изгода от принадлежността към Европейски Съюз българите слагат новите благоприятни условия за работа. Това сочат данните от изследване, показано през днешния ден от Европейския парламент във връзка извършените през месеца май тази година избори за евродепутати.

Мнозинството българи (54 на сто) са на мнение, че европейското участие е нещо положително, като съгласно 57 на 100 страната ни има изгода от Европейски Съюз. Повечето българи (82 на сто) са декларирали, че още преди изборите са знаели за кого ще гласоподават. Половината от гласувалите са взели участие в изборите поради гражданския си дълг, а всеки трети - с цел да поддържа дадена партия, предава Българска телеграфна агенция.

Онези, които не са дали своят вот, са обяснили най-често решението си с съмнение към политиците или със схващането, че гласуването не води до смяна. Над 40 на 100 от българските участници в допитването са показали, че от Европейски Съюз чакат най-много икономическо развиване и обществена сигурност. Всеки трети показва незадоволеност от положението на свободата и честността на изборите, както и от опциите за личното му присъединяване в политическия живот.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР