Като първа точка днес членовете на ЦИК трябваше да вземат

...
Като първа точка днес членовете на ЦИК трябваше да вземат
Коментари Харесай

ЦИК отказа да се занимава с Лена Бориславова до утре frognews.bg

Като първа точка през днешния ден членовете на ЦИК трябваше да вземат решение, с което да разгласят Петър Георгиев Петров за депутат в 24-ти МИР в София. Седмият в листата на " Продължаваме промяната-Демократична България " би трябвало да заеме мястото на отказалата се по-рано Лена Бориславова.

 

С началото на съвещанието обаче стана ясно, че сходна точка към този момент няма и бе признат дневен ред без сходно проекторешение.

Според адвокати, откакто Бориславова към този момент е оповестена за народен представител от Народно събрание, а решението е оповестено в Държавен вестник, тя може да се откаже едвам откакто постави клетва. Тоест тя ще би трябвало да взе участие най-малко в едно съвещание на 49-ото национално заседание. Първото е в сряда.

Списъкът с определените народни представители е обнародван в Държавен вестник и Вие сте определена, считано от датата на провеждането на изборите, т.е. 02.04.

В случай, че не желаете да сте депутат е належащо да подадете оставка пред Народното събрание, която то да гласоподава. /Чл. 72, алинея 1 от Конституцията/
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР