Като първа допълнителна точка в утрешната сесия на Столичния общински

...
Като първа допълнителна точка в утрешната сесия на Столичния общински
Коментари Харесай

В името на социалния мир, София дава безлихвен заем на Джи Пи Груп и ПСТ

Като първа спомагателна точка в утрешната сесия на Столичния общински съвет (СОС) (14 март) ще бъде гледан отчет за разпределяне на безлихвен заем на " Джи Пи груп ", " ПСТ груп " и на обединяването " Проджeкт контрол София ". Заемът ще е за възнаграждение на ремонтите в центъра на София – емблематичният на ул. " Граф Игнатиев " и този на градинката на " Кристал ".
Докладът за заема е на Албена Атанасова, която е заместник-кмет на София по направление " Социални действия и интеграция на хора с увреждания " и е с вх.№ СОА19-ВК66-1958/09.03.2019 година. А ремонтите стртуват общо 46 млн. лв., като 41 млн. лв. са европейско финансиране. Досега са платени 14 млн. лв. задатък, които са утвърдени и възобновени от Управляващия орган по Оперативна програма " Региони в напредък ".
Причината обаче да има заем в този момент е, че другояче ще би трябвало да се чакат бюрократичните процедури по всеки план с европейско финансиране, с които се утвърждават и оправдават разноските. Това може да провокира закъснение, което пък да докара до прекъсване на работа заради неспазени периоди за заплащане към строителните компании – по тази причина и се работи с безлихвен заем. Тази процедура не е оригиналност и съответно възприета за тези планове, споделят общинари импровизирано. Не е ясно обаче за какво тогава отчетът е на зам.-кмета по обществени действия и интеграция на хората с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР