Като партньор на НАТО Косово заслужава да има собствена армия,

...
Като партньор на НАТО Косово заслужава да има собствена армия,
Коментари Харесай

Харадинай: Като партньор на НАТО Косово заслужава да има армия

Като сътрудник на НАТО Косово заслужава да има лична войска, съобщи министър-председателят на страната Рамуш Харадинай.
Той направи изказването си в границите на конференцията " НАТО и Западните Балкани: Регионална динамичност в ерата на провокациите на световната сигурност ", която се организира в Прищина, оповестява електронното издание Gazeta Express.
„ Косово заслужава участие в НАТО. Искаме НАТО да остане в Косово. Полагаме старания да създадем Въоръжени сили на Косово и имаме вяра, че до 2020 година ще приключим процеса за участие в НАТО. Гледаме на Алианса като на специфичен фактор за непоклатимост в района, изключително когато става дума за битка с радикализма... Въоръжените сили на Косово ще подкрепят този развой и ще подсигуряват сигурността за всички жители на Косово ", акцентира Харадинай, представен от Фокус.
Съгласно думите му, всички страни от района са изправени пред разнообразни провокации, като акцентира като образци намесата на Русия в Балканите, екстремизма, проведената престъпност, хакерските атаки и социално-икономическите разтърсвания. Харадинай акцентира позитивната роля на НАТО за превъзмогването на тези проблеми, повтаряйки още един път, че Косово би трябвало да има лична войска, с цел да работи взаимно с Алианса за оправянето с изброените провокации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР