Като отговорен член на Европейския съюз не можем и не

...
Като отговорен член на Европейския съюз не можем и не
Коментари Харесай

Радев: Не можем да ипотекираме нашата национална идентичност

 Като виновен член на Европейския съюз не можем и не би трябвало да позволим да вкарваме в него нови нерешени проблеми. Не можем да дадем европейка легитимация на омразата към България. Това съобщи президентът пред публицисти през днешния ден, в отговор на въпрос за разговора сред България и Република Северна Македония и вероятностите за европейска интеграция на югозападната ни съседка. По думите на президента 3 години след подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие за жалост продължаваме да сме очевидци на обидни и неприемливи формулировки във връзка с България.

Президентът означи, че участието на Република Северна Македония в Европейския съюз е извънредно значимо освен за нашата страна, само че и за целия район, само че " би трябвало да имаме ясни гаранции, че нашето единение като българска нация и нашето културно и историческо завещание няма да бъдат в никакъв случай сложени под въпрос от външни фактори “. " Не можем да ипотекираме нашата национална еднаквост “, акцентира.

Държавният глава разяснява, че чака държавното управление да се пребори за включването на Националната рамкова позиция, призната преди година от Народното събрание, в гл. 35 от преговорната рамка за Република Северна Македония като ясно обособени критерии, които да бъдат следени в целия преговорен развой. По думите му това наподобява все по-малко евентуално и " изходът е единствено един – отсрочване на договарянията до момента в който не се подписа ясно обвързващо двустранно съглашение сред България и Република Северна Македония за изчистване на всички двустранни въпроси “. По думите на това, което сега държавното управление се пробва да избавя – вяли заявления за език и за име, е единствено част от казуса, който е доста по-дълбок и изисква явен правно обвързващ документ.

В отговор на въпрос за здравната рецесия, пред която е изправена България, президентът означи, че в случай че има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната беззащитност на българското държавно управление да се оправи с пандемията.

Президентът напомни, че неведнъж е призовавал за оставка на кабинета с ясния претекст, че не може държавно управление, чиято единствена цел е личното оцеляване да води страната през здравната, обществена и икономическа рецесия.

" Докато държавното управление се разхождаше по всевъзможни автомагистрали и кравеферми беше изпуснато значимо време за виновни дейности. Едно държавно управление, което цели да оцелее от ден дневно не може да предприеме такива ограничения и действителността го потвърждава “, акцентира. Държавният глава добави, че с под паника ограничения и комсомолски възторг мъчно се реализират резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР