Като отговор на трагедията с чернокожия мъж Джордж Флойд, двойката

...
Като отговор на трагедията с чернокожия мъж Джордж Флойд, двойката
Коментари Харесай

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс дариха 200 хиляди долара на NAACP - slava.bg

Като отговор на нещастието с чернокожия мъж Джордж Флойд, двойката подари 200 хиляди $ на правния отдел на организацията NAACP, която се грижи за напредъка на хората с друг цвят на кожата по целия свят. Двойката употребява обществените мрежи, с цел да показа за дарението си и да насърчи и други да последват техния образец.

„ Ние в никакъв случай не сме мислели, че ще би трябвало да приготвяме децата си за разнообразни правила и закони. Не знаем какво е да изпитваш сходно нещо всеки ден. Не можем да си представим гнева и страха, които изпитвате. Срамуваме се, че до момента сме били толкоз невежи по отношение на расовата дискриминация в нашата система “, пишат звездите.

Те прибавят, че желаят да научат децата си, че би трябвало да почитат всеки един човек, без значение от цвета на кожата, расата, половата ориентировка или културата му. Лайвли и Рейнолдс дадоха обещание на почитателите си, че ще приказват с наследниците си и по отношение на расовата дискриминация и за всичко, което се случва в Съединени американски щати.

„ Искаме да отгледаме децата си по този начин, че те в никакъв случай да не стават част от расовата дискриминация и постоянно ще бъдат от тези, които пазят, а не от тези, които предизвикват болежка “, приключват съпрузите и споделят, че по този метод желаят да почетат паметта на всички чернокожи мъже и дами, които са били убити единствено поради цвета на кожата си.

Освен че подариха 200 хиляди $, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли дадоха обещание да гласоподават за претенденти, които дават обещание да пазят правата на всеки жител в Съединени американски щати. Актьорите насърчиха почитателите си да последват образеца им и да поддържат разнообразни организации, да подписват петиции и да се свържат с локалните си представители, с цел да се срещнат с расовия проблем.

Името на Джордж Флойд стана известно, откакто в обществените мрежи се появи клип, в който се вижда по какъв начин служител на реда го притиска към земята с коляно върху главата му. Чернокожият мъж е бил задържан за заплащане с подправени банкноти, не се е съпротивлявал при ареста и молел за помощ, казвайки че не може да диша.

Полицаят обаче не отмества коляното си и придържа арестанта към земята в продължение на 8 минути. Накрая Джордж Флойд умира, а аутопсията демонстрира, че причина за гибелта е задушаване в резултат на притискането. Около служителя на реда й Флойд е имало още трима чиновници на реда, които не са помогнали. Всички те са арестувани, а основният провинен за гибелта на мъжа е в ареста с две –обвинения съзнателно ликвидиране и ликвидиране по изключително нечовечен метод.

В отговор на гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати започнаха всеобщи митинги, които в някои елементи на страната се трансфораха в същински протести.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР