Като оставим Антарктида настрана, Катар е сред първите имена в

...
Като оставим Антарктида настрана, Катар е сред първите имена в
Коментари Харесай

Катар, глобалното затопляне и какъв е проблемът с климатиците по улиците

Като оставим Антарктида настрани, Катар е измежду първите имена в листата на най-бързо затоплящите се страни и местности в света.

Климатът там от няколко години е прескочил заветното стопляне от два градуса, което Парижкото съглашение целеше да избегне, като дневните температури в страната постоянно надвишават 50 градуса по Целзий.

Нощем нещата не са по-поносими, защото живакът в термометрите рядко демонстрира под 32 градуса по Целзий.

Няма по какъв начин да не се съгласим, че това са форсмажорни условия, изискващи ексцентричен метод.

В случая на Катар противодействието се показва в инсталирането на доста и огромни климатици освен в постройките, само че и в отворените обществени зони.

Проблемът обаче е, че тези климатици се зареждат с ток, а токът в Катар идва най-много от невъзобновяеми източници, чието изгаряне е в прорез с наклонността за елиминиране на нездравословните въглеродни излъчвания и води до още стопляне.

В същото време обаче даже някои локални представители на природозащитни организации признават, че без климатиците жителите няма по какъв начин да действат обикновено.

Катар, несъмнено, е извънредно богата страна, която може да си разреши сходен разкош, въпреки и той да опонира на интернационалните конвенции.

Проблемът обаче е, че точно сходни действия се смятат като част от аргументите за стоплянето, което следим в днешно време.

И до момента в който Катар имат икономическия запас да построяват огромни охладителни системи, страни като Сомалия, Сирия, Бангладеш и Гватемала освен нямат сходни привилегии, само че се трансформират и в жертва на излъчванията, които по-богатите народи създават - било то посредством климатици или по други способи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР