Като основни причини те посочват въвеждането на тол системата и

...
Като основни причини те посочват въвеждането на тол системата и
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация: Горивата ще поскъпнат през лятото

Като съществени аргументи те показват въвеждането на тол системата и отражението ѝ върху сивия бранш, както и котировките на интернационалните пазари. От сектора недоволстват от забавената нормативна уредба, което съгласно тях пречи да бъде затегнат контрола на пазара.


От петролната асоциация са пресметнали, че поради въвеждането на тол таксите превозването на горивата ще се оскъпи с към 30%.
Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация: Прехвърлено към литър гориво, което е по този начин забавно за вас - е сред 3 и 4 стотинки.
Ефект върху цените ще окаже и изсветляването на сивия бранш след въвеждането на тол таксите,защото на превозвачите ще бъде все по-трудно да укриват приходи и да продават на цени под пазарните.
 Превозвачи желаят среща с премиера поради въвеждането на тол системата Превозвачи желаят среща с премиера поради въвеждането на тол системата
Превозвачи желаеха незабавна среща с премиера Бойко Борисов, поради новата тол система, която започва пробно на следващия ден. Те упорстват за по-ниски т...

Според разнообразни оценки сега сред 15 и 30% от този бизнес работят на мрачно и ощетяват държавния бюджет.
Тихомир Безлов, анализатор: Става дума от вида на 600-700 млн. Данък добавена стойност и акцизи, като несъмнено има и по-високи оценки. Голямата вреда е строителството и превоза, които зареждат с гориво с отчасти заплатен данък и Данък добавена стойност.
Третият фактор, който се чака да има въздействие върху цените са интернационалните котировки, които към този момент трети месец порастват.

Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация: Аз персонално насочвам към интернационалните тържища всяка заран благопожелание цените да се намалят и това да облекчи всички вас и потребителите, само че това е плод на геополитика и интернационалните цени.  Разбивката за цената на бензина може да не е на всяка касова записка, а онлайн Разбивката за цената на бензина може да не е на всяка касова записка, а онлайн
Държавата е склонна на нов компромис на пазара на горива. Това стана ясно от думите на икономическия министър Емил Караниколов, който беше посетител в пред...

От петролната асоциация укориха министерството на стопанската система поради забавената нормативна уредба, която не разрешава законът за горивата да влезе в действие и по този метод да се затегне контрола в бранша.Причината за забавянето съгласно тях са опасенията от митинги на дребния бизнес.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Работенето е има текстове, има дадени оферти, администрацията ги е анализирала и на следващия ден стартира разискването, срокът е 28 юли, т.е. седми месец - разчитайте че ще бъде спазен, а може и преди този момент.
Караниколов разясни,че на следващия ден в министерството на стопанската система са поканени представители на петролния отрасъл и всички заинтригувани страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР