Като основен стълб на ЕС Европейският парламент работи неуморно за

...
Като основен стълб на ЕС Европейският парламент работи неуморно за
Коментари Харесай

Бъдещето на ЕС през погледа на европарламента

Като главен дирек на Европейски Съюз Европейският парламент работи неуморно за основаването на едно по-добро бъдеще на съюза. Именно законодателният орган е един от пазителите на универсални полезности като народна власт, отбрана на човешките права и пълноправие, господство на закона и обществена правдивост.

Отбраната, обществената политика, икономическият разцвет и глобализацията са част от основните политики, по които европарламентът способства за развиването на общността.

Социалната политика е извънредно значима за просперитета и мирното общуване на мозайката от нации в общността. Редица принадлежности на европейско равнище обезпечават обществена протекция на европейците - пенсия, компенсации за безработица, детски помощи и други.

В съпоставяне с останалите страни в света в Европейски Съюз има високо равнище на обществена отбрана и добър стандарт на живот. Но в това време не би трябвало да се подценяват проблемите с безработицата, неналичието на вероятност пред част от младежите и изолацията на хората в лишаване, зародили по време на икономическата рецесия през последното десетилетие. Застаряването на популацията и възникването на нови стопански модели, разчитащи на гъвкави условия на труд, са също част от днешната обществена действителност.

Макар че Европейски Съюз има лимитирани пълномощия в обществената област, защото политиките се ръководят основно от националните държавни управления, има законодателни актове, фондове и механизми за съгласуваност и мониторинг на националните политики на европейско равнище.

От десетилетия Европейският парламент приканва за по-активна политика на Европейски Съюз в тази област. Законодателният орган заема съществена роля в развиването на Европейския обществен фонд, Европейския фонд за пригаждане към глобализацията, Европейската мрежа на службите по заетостта, Гаранцията за младежта, Европейския корпус за взаимност и други.

Сега Народното събрание работи по редица въпроси, свързани с пенсиите, правата на родителите и настойниците, социално-осигурителните системи в Европейски Съюз, половото тъждество и доста други значими за интеграцията на съюза въпроси.

Друга значима тематика в Европейски Съюз е защитата. Парламентът предизвиква съдействието сред членките за " събуждането " на Спящия исполин. Законодателният орган неведнъж се разгласи за сливане напъните за защита на страните членки на фона на изменящата се интернационална среда. След като Съединени американски щати намекнаха, че Брюксел ще би трябвало да бъде по-независим в региона на защитата, тематиката зае централно място в дебата в границите на Европейски Съюз.

Европарламентът упорства за увеличение на вложенията и сливане на ресурсите си, защото това би основало условия за по-голяма успеваемост за всички страни в Европейски Съюз, само че без да се стига до основаване на европейска войска.

Взети дружно, страните в Европейски Съюз се подреждат втори по величина на отбранителните разноски. През 2016 година Съединени американски щати са изразходвали 546 милиарда евро, Европейски Съюз - 206 милиарда евро, а Китай е надалеч обратно със 131 милиарда евро. Въпреки че въпросите на защитата се вземат решение от обособените страни членки, Народното събрание поредно упорства за увеличение на бюджетите до 2% от Брутният вътрешен продукт.

Освен това европарламентът приканва страните да закупуват взаимно военна техника, с цел да не се дублират и да натрупат свръхкапацитет.

За бързо реагиране при рецесии Екологичен потенциал желае да бъдат основани мултинационални сили и европейско командване за справяне със заканите пред европейската сигурност.

Европейски Съюз би трябвало да се оправи с несигурността в и отвън Европа посредством създаване на обща политика по защитата на Европейски Съюз, декларира Народното събрание.

Сътрудничеството би трябвало да бъде водещ принцип, съгласно Европейския парламент.

Дебатът за европейската защита ще продължи и през идващите години.

Европейският парламент също свърши доста работа за възобновяване на закъсалата през последните години стопанска система и финансова система вследствие на рецесията през 2008 година, която разкри слабостите в банките и държавните бюджети на страните членки.

Евродепутатите одобриха нови регулации за банките, поддържаха упорит капиталов проект, ускориха координацията на икономическите политики в Европейски Съюз и предложиха ограничения против укриването на налози.

За по-добър надзор над банките депутатите утвърдиха законодателство Европейската централна банка да има директен контрол над повече от 100 огромни банки в еврозоната. Също по този начин Екологичен потенциал подсигурява спестяванията до 100 000 евро за всички инвеститори и налагането на правилото, че данъкоплатците са последните, които би трябвало да поемат каквито и да е разноски при банкрута на банки.

Европейският съюз взе ограничения за усилване на координацията на икономическите и бюджетните политики на страните в Европейски Съюз.

В същото време депутатите в Екологичен потенциал поредно упорстват за дълбоки промени в региона на икономическата и парична политика.

Иначе основаването на работни места и стимулирането на растежа остават в основата на работата на Народното събрание.

Европейският съюз се пробва да извлече най-хубавото от свободата да общуваш и търгуваш с другите, само че също по този начин търси решения на проблемите на глобализацията.

Депутатите в Народното събрание постоянно обръщат огромно внимание на комерсиалните съглашения на Европейски Съюз и постоянно упорстват за промени в тях.

Парламентът е изключително сензитивен към въздействието, което глобализацията оказва върху заетостта. Депутатите поддържат начинания против обществения дъмпинги за отбрана на работещите в новите браншове на цифровата стопанска система.

И може би най-важното - като един от стълбовете Европейският парламент има директно присъединяване в дебата за европейската интеграция, която е от основна нужда за бъдещето и просперитета на Европейски Съюз.

Европейската комисия разгласява пет документа, които ще послужат за начало на дебата по отношение на бъдещето на европейската интеграция.

Всеки един документ ще бъде отдаден на съответна тематика: общественото измерение на Европа, глобализацията, икономическият и паричният съюз, защитата и финансите. Те ще съдържат хрумвания и разновидности за това по какъв начин би могла да наподобява Европа към 2025 година, само че няма да включват съответни оферти. Дебатът завършва в средата на септември, когато ръководителят на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер ще направи своето годишно послание по отношение на положението на Европейски Съюз.

Законодателният орган на Европейски Съюз ще продължи да взе участие във вземането на значимите решения за бъдещето на Европейски Съюз, което е гаранция за мир и разцвет на народите на Стария континент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР