Като още един знак за нарастващото значение, което придобиват американско-гръцките

...
Като още един знак за нарастващото значение, което придобиват американско-гръцките
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират $35 млн. във ВВС база в Лариса

Като още един знак за възходящото значение, което получават американско-гръцките връзки, Вашингтон възнамерява да похарчи общо 33,5 млн. $ за построяването на два хангара и помощни здания във военновъздушната база Лариса в Централна Гърция, заяви в. „ Катимерини ".

Нещо повече, съгласно същите източници се възнамерява и разширение на съдействието в региона на непотребното военно съоръжение, както и нови оферти за стратегии за въоръжаване.

Гръцките въоръжени сили към този момент са получили кораби Mark V и хеликоптери Kiowa, а сега стартира процесът по доставка на бронирани машини M1117.

Освен това, като част от напъните за отделяне от остарялото съоръжение от руски вид, гръцката войска разисква придобиването на 17 щурмови амфибийни машини в подтекста на последователното изваждане от приложимост на своите БМП.

Още по-важно е, че през идващите две седмици се чака Съединени американски щати да показват ново предложение, което ще планува рационализация на четирите фрегати MEKO на гръцките военноморски сили.

От американска позиция фрегатите MEKO могат да останат на въоръжение във Военноморски сили на Гърция още дълги години, стига да бъдат осъществени нужните модернизации.

Що се отнася до доставката на изтребители от пето потомство Ф-35, същите източници изключват всякаква опция за прекачване в Гърция на някои от по-старите изтребители, които са били предопределени за турските Военновъздушни сили.

Те означиха, че Гърция ще може да придобие Ф-35 пет години след всяко активиране на съответния развой. Това значи, че е нужен петгодишен временен интервал, през който военновъздушните сили ще са си обезпечили нужната инфраструктура, съответната поддръжка и водачи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР