Като опит за сплашване определиха протестиращи срещу кариерите в пловдивското

...
Като опит за сплашване определиха протестиращи срещу кариерите в пловдивското
Коментари Харесай

Скандал : Полицаи събирали личните данни на протестиращи срещу кариерите в Белащица

Като опит за заплашване дефинираха протестиращи против кариерите в пловдивското село Белащица дейностите на служители на реда, които им събирали персоналните данни. Това е ставало в дните, когато хората се подвигнаха против камионите.

Тази заран те още веднъж излязоха и блокираха пътя, а с тях беше и регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов, оповестява Нова тв.

Въпреки че нощес вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов отиде на място и увери, че екоинспекцията е издала наставление за прекратяване на всякаква активност на кариерите край селото, локалните хора се притесняват, че камионите и през днешния ден ще продължат да изнасят инертни материали. Концесията на държавното находище завърши предходната седмица. Вчера протестиращи блокираха 20 камиона, натоварени с инертни материали.

Те са безапелационни, че няма да позволен кариерите в региона да проработят още веднъж.

„ След през целия ден стоене на пътя и обяснение – както на концесионера, по този начин и на органите на реда, че това е нарушаване, пристигна министър Борислав Сандов, както и регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов. Те потвърдиха, че това транспортиране на инертни материали е нерагламентирано и не е по разпоредбите на закона. След това камионите се върнаха назад и разтовариха”, съобщи ръководителят на Инициативния комитет Павел Гемишев.

По думите му хората са шокирани от обстоятелството, че страната и представители на властта са безапелационни, че тази активност не може да продължи на територията на Белащица, само че концесионерите не се преценяват с това.

„ Бяхме събудени от шума на трошачите макар че концесията е изтекла”, уточни възмутена жена.

„ Разпоредих инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда и бе открито, че трошачната активност, която се прави, не е премината оценка за влияние на околната среда и е връчено наставление за преустановяване на дейността”, съобщи регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР