Като опасна за парламентарната република определи речта на президента Румен

...
Като опасна за парламентарната република определи речта на президента Румен
Коментари Харесай

Надежда Йорданова за речта на президента: Опасна е за парламентарната република

Като рискова за парламентарната република дефинира речта на президента Румен Радев при връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

Мандатът бе даден на акад. Николай Денков, а с изключение на него и Йорданова в президентството бяха още Атанас Атанасов, Владислав Панев и Асен Василев.

Петимата обаче бяха попарени от острия звук на Радев, който разгласи процедурата за дискредитирана и предложи втората политическа мощ да се откаже от съставянето на постоянен кабинет.

Ето какво написа Йорданова във Facebook:

Всеки е задължен да почита и да съблюдава Конституцията – и по писмен знак, по дух. Всеки.

Президентът е задължен да извърши конституционната процедура по връчване на мандатите по метод, който да способства устойчиво постоянно определено държавно управление. Антипартийната реторика няма място в тази процедура. Тя е нездравословна, даже рискова за парламентарната република. Несъгласията могат и би трябвало да бъдат изложение по различен метод, който не минира конституционните процедури.

Днес отговорността на парламентарно показаните партии стана още по-голяма.

Трябва да се положат всички рационални старания България идната седмица да има постоянно, парламентарно определено държавно управление, което да заведе България в сърцето на Европа – там, където е мястото ни.

Етикети: Надежда Йордановаполитическа кризаРумен Радев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР