Като обяви, че отново си бременна, получи няколко изненадани физиономии.

...
Като обяви, че отново си бременна, получи няколко изненадани физиономии.
Коментари Харесай

Скъпа бременна майко, с бебе на ръце...

Като разгласи, че още веднъж си бременна, получи няколко сюрпризирани физиономии. Някои хора споделиха, че несъмнено си луда да родиш толкоз скоро след първото. Как въобще ще се справяш с второ бебе?

Знам, че си изтощена, толкоз изтощена, че има дни, в които се чудиш по какъв начин ще оцелееш. Беше будна цяла нощ поради бебето ти, на което му порастват зъбки и което към момента не желае да си спи в леглото. Приспива го на три пъти с люшкане, макар че гърбът те боли, а възходящият стомах към този момент не ти разрешава доста придвижвания. Лежиш по тил в леглото и се чудиш по какъв начин ще станеш на сутринта.

Вече станала в 6.00 часа, мерваш в огледалото тъмните кръгове под очите си и се чудиш:  „ Къде е хубостта на бременната, за която всички приказват? ”  Набързо изпиваш утринното си кафе и слагаш сина си в детското столче, с цел да закусва, а ти да може да изчистиш от нощес. Когато вечерта идва, още веднъж се чудиш по какъв начин ще се оправиш на идващия ден.

На опашката в магазина с 11-месечното си дете и явно огромния си стомах събираш много погледи. Жената зад теб прави коментар какъв брой ще са ти заети ръцете. По-късно другари те канят да излезеш, само че си прекомерно преуморена, с цел да се присъединиш към тях. Гади ти се и си мислиш за всички неща, които би трябвало да се свършват, чудейки се дали въобще ще успееш.

Терминът ти доближава, гледаш сина си с обич... Първото ти дете, това, което те направи майка. Това, което те промени толкоз доста, само че единствено за положително. Това, което направи по този начин, че всички болки в кръста и всички безсънни нощи да си заслужават. Това, което ти сподели какво значи същинска, безусловна обич. Докато го гледаш, се чудиш: „ Как в миналото ще обичам различен човек по същия метод? ”

В деня, в който сложат второто дете в ръцете ти, ще го гледаш със същата голяма обич. Очите ти ще се изпълнят със сълзи от благополучие по същия метод, както преди година. Сърцето ти ще порасне с още 10 размера и ще ти е необичайно по какъв начин въобще си поставяла под въпрос дали може да обичаш по този начин различен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР