Като няма държава, ние ще бъдем държавата, заяви лидерът на

...
Като няма държава, ние ще бъдем държавата, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов заминава за Северна Македония след стрелбата по български клуб

Като няма страна, ние ще бъдем страната, съобщи водачът на „ Възраждане “

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и народни представители от парламентарната група ще посетят Северна Македония, където ще участват на разкриване на български културен център в Скопие. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

След това те ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „ Цар Борис III “, по който беше стреляно. Вчера Костадин Костадинов прикани от парламентарната естрада стрелбата по българския клуб в Охрид да бъде сложена в Европейския съюз, а българската страна да реагира.

„ Питаха ме дали не ме е боязън. Естествено, че не ме е боязън. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се опасяваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те по какъв начин живеят в такава среда? Вчера приказвах с ръководителя на Охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми сподели следното - ние сме комити, поставили сме си главите в торбите, не ни е боязън. Тези смели българи заслужават цялостната поддръжка на българската страна, а и на Европейския съюз, и в случай че те не я обезпечат, то тогава „ Възраждане “ ще направи каквото е належащо с ресурсите, с които разполага. Като няма страна, ние ще бъдем страната! В мое лице, като ръководител на парламентарната комисия за българите зад граница, най-малко една част от българската законодателна власт ще окаже поддръжка на българите в Македония ", разяснява Костадин Костадинов в обществената мрежа Facebook, представен в известието.

В сряда късно вечерта клубът на гражданското съдружие „ Цар Борис Трети “ още веднъж стана обект на нахлуване, като по него е стреляно с огнестрелно оръжие, когато е бил осветлен. Дни преди този момент, незнайни нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР