„Като някои стари скъперници сме, гасим осветлението навсякъде, където смятаме,

...
„Като някои стари скъперници сме, гасим осветлението навсякъде, където смятаме,
Коментари Харесай

Игуменът на Рилския манастир за скъпия ток: Като скъперници гасим осветлението навсякъде

„ Като някои остарели скъперници сме, гасим осветлението на всички места, където считаме, че е ненужно. Това сподели дядо Евлогий, свещеник на Рилския манастир пред бТВ.

Последната сметката за ток на Рилския манастир е на стойност 28 хиляди лв.. За да понижат сметките, от манастира са въвели и режим на парното. То работи приблизително по 8 часа на денонощие.

„ По два часа работи парното, след това няколко часа почива. Ние също почиваме от топлото и се охлаждаме през това време. Трябва да се вършат икономии, само че би трябвало да има естествени обикновени условия “, сподели дядо Евлогий.

Игуменът на Рилския манастир прикани да се вземат ограничения, тъй като доста хора мъчно ще устоят на тези цени: „ За страдание не сме единствено ние – голям брой компании, български жители, наши сънародници са с такива високи сметки и моля към всички, от които зависи, да създадат всичко потребно, тъй като някои мъчно ще устоят на тези сметки. Януарската сметка несъмнено ще бъде още по-голяма “, добави още монахът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР